Vilka olika typer av spännen?

Spännen kan delas upp i syfte och det material de är gjorda av. Några spännen är främst funktionella, medan andra tjäna ett dekorativt syfte.

Funktionella spännen är justerbara fästen som förbinder två ändar av ett bälte tillsammans eller bifoga två band. Eftersom spännen är justerbar, kan de användas för att dra åt eller lossa en öppning, som med ett bälte eller bärremmar på en ryggsäck, eller en nedläggning kan säkras, som med remmar på en axelväska. De kan också användas på band för att hålla något på plats ordentligt.

Buckles används ofta med saker som vi fäster vid våra kroppar: klockor, bälten, förpackningar fanny, och ryggsäck remmar alla karaktäristiskt har spännen, ofta gjorda av metall eller plast, beroende på funktion och styrka som behövs. Spännen av detta slag finns också på Sadel. Spännen för att stänga inkl de för axelremsväskor, handväskor och ryggsäckar. Spännen som används för att hålla saker och ting på ett visst ställe omfattar dem som finns på bil-och flygplan säkerhetsbälten, barnvagn och bil remmar sits, remmar och hittade inuti vissa delar av resor bagage.

Dekorativa spännen är allmänt tillgängliga för remmar och en populär punkt på västra kläder, specialitet kläder som växte fram ur ranch och cowboy kultur. Prydnads spännen kan också övervägas smycken. Western spännen kan innehålla ädelstenar och halvädelstenar, ädla metaller som guld och silver, eller STRASS dekoration. Populära teman för västra spännen omfatta abstrakta mönster, scener eller objekt från ranch liv, eller ett ord eller initial. Vanligt förekommande är Longhorn styra, hästar, patriotically tema bilder och ord som cowgirl eller cowboy up .

En specialitet grupp är Native American Bältspännen. Hopi, Zuni Pueblo, navajo, och andra Sydvästra indiska juvelerare är bland dem vars arbete inom detta område är vida känt, och arbetar ofta i silver, turkos, och ibland pärlarbete. Artisan spännen är inte begränsad till västra och sydvästra teman, dock, och enskilda guldsmeder arbetar i silver, juridiska elfenben, pärlemor, och ett brett utbud av pärlor samt pärlor. Man kan också hitta antika spännen bland Art Deco, Art Nouveau, och cloisonné stycken för bälten, skor och uddar, både vid försäljning och som visas på museer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.