Vilka olika typer av gemensamma lim?

Det finns flera olika typer av gemensamma lim tillgänglig för personer som behöver gå två ämnen tillsammans. Några av dessa lim ingår epoxi, trälim, dölja lim, och polyuretan lim. Den typ av gemensamma lim en person använder bör bero på vilka jobb som personen har att göra. De olika typer av gemensamma lim kan göras av naturliga eller av syntetiska material och kan vara vattentäta. I vissa fall är det även möjligt att på nytt vätskeform lim efter att den härdat och satts. En typ av gemensam lim kan användas för sammanfoga material tillsammans är trälim. Det är oftast gul eller vit till färgen och är gjord med en polyvinylacetat bas. Den gula typ av lim är även kallad alifatiska kåda lim, medan de vita limmet är känd som hobby eller hantverk lim. Gul lim är tackier än vitt lim och objekt bundna med dem kommer inte att enkelt flytta när de placeras tillsammans. Trälim används ofta för lätta jobb och kan användas vid byggandet av objekt som tabeller.

Djur är källan till en av de äldsta typerna av gemensamma lim-hide lim. Hide lim är tillverkad av kollagen som finns i bindväv och hudar från nötkreatur. Det är vanligt förekommande i en torkad, drivs form och används genom att blanda det med lika delar vatten. Limmet måste värmas innan en person använder det, och det gemensamma måste vara på plats innan limmet svalnar och geler. Det används ofta vid framställning av stråkinstrument.

Polyuretan trälim inte torkar liksom andra typer av gemensamma lim. Istället reagerar det till fukt i ämnet det bekänner sig och botar. Reaktionen mellan lim och fukten får den att expandera. Som det expanderar, det fyller alla tomrum i ämnet och skapa massa fasta lim. Detta lim kan gå många material tillsammans med trä, metall, sten, keramik och plast.

En annan typ av gemensam lim-Epoxi lim-måste blandas före använda. Limmet finns i två delar-en härdare och harts-som blandas. Efter blandning är limmet tillämpas på de delar av det gemensamma och ibland behöver tid för att bota innan gemensamma sätta är tillsammans. Men när de delar förenas, epoxin binder mycket snabbt. Det är viktigt för en person som använder detta lim att använda rätt typ för projektet, eftersom fel typ av epoxi kan förstöra material han arbetar med.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.