Vilka är fördelarna med oljefärger?

Konstnärer har använt oljefärger i hundratals år. I själva verket har de kunnat dateras så tidigt som 13-talets England, där de användes för enkel dekoration. Under de första åren, men valde många konstnärer att använda tempe färger istället för oljefärger för att de kunde för att torka snabbare. I den 15: e århundradet, flamländska konstnärer experimenterade med att kombinera oljefärger med tempera. Ändå var det inte förrän den 17: e talet som ren oljefärger blev vanligare art medium.

oljefärger är långsammare torkning än andra former av färg eftersom de är gjorda av små partiklar av pigment som är uppslammade i torkning olja. Medan vissa artister kan finna denna långsamma-torkning egendom jobbig, de flesta konstnärer överväga oljefärger är en viktig typ av konst media som bör läras ut till alla konststuderande. Detta beror delvis på grund av de många konstverk som har skapats med oljefärger. Det beror också på oljefärger skapar lysande färger som är slitstarka, vilket gör dem ett bra val för att skapa nya konstverk. Det finns många fördelar med att använda oljefärger, förutom dess slitstarkt egendom. Oljefärger kan också lämnas öppen under lång tid. I själva verket kan oljefärger ofta lämnas utsättas för luft i upp till flera veckor utan torkning. Denna egenskap gör det möjligt för en konstnär att arbeta på en målning över flera sessioner utan rädsla för att färgen torkar ut för tidigt. Naturligtvis kan detta drag ses som en nackdel av vissa, eftersom det tar flera veckor för ett projekt att vara färdig, och den långsamma torkningen kan göra det svårt att gå vidare till nästa skede av projektet.

oljefärger är också utmärkt för blandning med omgivande färg. När blandat på duk, oljefärger kan skapa konstnärlig penseldrag och blandningar som inte är möjliga med andra typer av färg. För vissa konstnärer kan dock denna förmån till oljefärger ses som en nackdel, eftersom det också är möjligt att oavsiktligt blanda färger med målning som var avsedda att inte blandas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.