Vilka är de olika typerna av korgar?

Baskets är förmodligen ett av mänsklighetens äldsta sätt att genomföra saker. Det är inte svårt att föreställa sig en cavewoman sysslolösa fläta vatten rusar tillsammans när det går upp för henne att denna lilla påsen eller plåt hon vävt kan vara praktiskt för att de bär hon bara plockade. Det finns så många olika typer av korgar som det finns användningsområden för dem. Några är dekorativa, vissa är funktionella och några används i rekreation. En korg är egentligen bara en behållare som innehåller objekt. Tänker de flesta på korgar som har ett vävt utseende. p

Dekorativ korgar får användas endast för dekoration eller för att hålla andra objekt. Ett exempel kan vara en liten kristall korg på en prydnadshylla hylla. Denna lilla knickknack existerar helt enkelt att ge njutning för ögat. Men en liten korg gjord av halm eller vävda grapevine kan hålla antikt glas ornament vid jul eller öron av färgglada majs på Thanksgiving. En dekorativ korg kan vara tillverkade av halm, rusa, vin, trä eller tyg, bland många andra material. En annan typ av korg är funktionell. Kanske en av de mest kända av denna typ är picknickkorg. Dessa korgar är ganska välkända, eftersom de har förekommit i många filmer, tv och reklam skildrar lycklig par eller familjer får en eftermiddag utanför. Dessa korgar har ofta en dubbel-ledad upptill, så att innehållet kan lätt nås. Vissa picknickkorgar har även hållare för tallrikar och bestick.

Många väljer korgar att hålla ett sortiment av gåvor eller frukt. Vissa presentkorgar är ännu tema, säg till en examen eller födelsedag. Fruktkorgar och korgar blomma är populära gåvor till sjukhusets patienter och nyblivna mammor.

Deli korgar finns överallt. Dessa oval, plastbehållare hålla fransk potatis, smörgåsar, hushpuppies och mer i restauranger. De är ofta klädda med vax papper och deras glada bruna, röda eller blå färger ger en restaurangbord en bekväm och hemtrevlig luft. Andra korgar kan vara fodrad med hushållspapper och kommer att hålla kex, bröd eller varma rullar. p

korgar används också rekreation. Ett fint exempel är påsk korg. Dessa kan köpas som tomma korgar eller som en stor godis och gåva sortiment. Påsk korgar är vanligtvis klädda med plast påsk "gräs" och används för att hålla påskägg på den årliga jakten.

Ballong gondoler är säkert några av de största av nöjes korgar, men de är definitivt en riktig korg. De är oftast vävda av starkt material och skall hålla minst två människor bekvämt.

Korgar är en så viktig del av människans kultur, kommer de förmodligen inte avta i popularitet någon gång under de närmaste århundradena.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.