Vilka är de olika typerna av Grout?

Grout är en typ av murbruk som används för att fylla fogar, sprickor och håligheter i kakel, sten och tegel. Grout kan också användas i Craft-projekt och är särskilt användbart för att skapa mosaiker. Den består vanligtvis av vatten, cement och sand eller cement och vatten. Används i halvflytande form, det kan pumpas, spridas, eller hälls i hålrum och får härda, skapa en tät, vattenavvisande Seal. De tre huvudtyper av injekteringsbruk är epoxi, Portlandcement baserade, och furan harts. Epoxin typ är stark och vattentät. Den finns i 100 procent epoxiharts och modifierad epoxi emulsion form. Epoxy injekteringsbruk är vanligtvis dyrare än andra och kan vara svåra att hitta. Däremot ansåg det mycket effektivt när en hög nivå av vatten och fläcken motstånd är önskvärt.

Portland cementbaserade injekteringsbruk finns i slipat, oslipat, färdigblandade eller pulverform. Det kan vanligtvis hittas i gör-det-själv-butiker. Denna typ av injekteringsbruk används ofta för att skapa mosaiker, liksom andra typer av farkoster projekt. Portland cement-baserade injekteringsbruk är svagare än epoxi typ, ännu bättre anpassade till hantverk.

Furan harts injekteringsbruk finns i slipat eller oslipat form. Istället för vatten, furan kådan typen innehåller alkohol. Denna typ av injekteringsbruk anses extremt resistenta mot kemikalier. Det är bäst när man arbetar med starka syror. Generellt sett är furan harts injekteringsbruk svårare att använda än andra typer och är inte väl lämpade för att skapa mosaiker och liknande projekt hantverk. I själva verket är det vanligtvis bara används av byggare och entreprenörer. När du använder injekteringsbruk för alla typer av projekt är det viktigt att noga följa tillverkarens anvisningar. Det är bäst att undvika att inandas rök, speciellt om du arbetar med epoxi injekteringsbruk. Eftersom att inandas dammpartiklar av alla typer av injekteringsbruk kan leda till hälsoproblem, med hjälp av en respirator eller en skymning mask är också en bra idé. Dessutom anser handskar och skyddsglasögon för att undvika irritation på hud och ögon.

Läs och följ tillverkarens anvisningar för att lära sig de bästa metoderna för att städa upp efter er projektet. Häll inte återstoden ner ett avlopp eftersom detta kan leda till allvarliga skador på röret. Istället är det bättre att låta blandningen att sitta länge nog för fasta ämnen och vätskor separera. När denna uppdelning har skett, kan du hälla vattnet bort och helt enkelt kasta den fasta resterna i papperskorgen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.