Vilka är de olika typer av sömnad Pins?

Sömnad stift är små bitar av metalltråd som används när den knyter tyg och klassificeras som sömnad begrepp. Sömnad stift har flera användningsområden. De håller lager av material på plats både före och under kvarstad. När ett objekt är monterat, är sömnad stift används för att avgöra var en linje av sömnad skulle falla. Vissa sömnad stift är utformade för att vara mångsidig, antingen för användning i ett annat fartyg eller för andra ändamål.

två huvudtyper. De två vanligaste typerna av sömnad stift är raka pinnar och säkerhet stift, även känd som Hemming eller tråckla stift . De viktigaste aspekterna av dessa två typer av sömnad pinnar som skiljer sig och kan hjälpa dig att välja den typ du behöver är: längd, tjocklek, typ av huvud och tips för raka stift, och om de är raka eller böjda för knappnålar, säkerhetsnålar. För båda typer av sömnad stift, den metall eller Slutför är typiskt mässing, stål, nickel, eller en kombination därav. Den metall som används avgör om stiften håller sig till en magnet-ett plus för att se det finns ingen på golvet. FÖRNICKELSE förhindrar stål stift från rost.

Heads och tips. Den typiska knappnålshuvud på den raka stift är ett trubbigt kärna gjord av samma metall och sk platt huvud. Straight stift finns också med större färg boll huvuden tillverkade av plast eller glas, vilket gör dem lättare att se och förstå. T-stift har ett nedböjt huvud i form av ett bokstaven T, vilket gör dem också lättare att förstå och se. Straight stift kommer som standard med spetsiga tips, men kulspetspenna tips finns för att undvika fångst trådar när du arbetar med stickat.

längd och bredd. t och miles stift görs till olika specifikationer och är inte exakt lika. Stift som gjorts i USA är sorterade efter storlek antal och längd i inches till närmaste 1 /16 tum. Storleken systemen är olika för raka pinnar och stift säkerhet. Metric stift är inte kategoriserade efter storlek antal, utan snarare genom längden i mm till närmaste millimeter. är Imperial rakt stift erbjuds i storlekar från? tum till 1? inches (~ 1,3 mm och 4 mm), med varje storlek motsvarar en ökning på 1 /16 tum (~ 1. 6 mm). De vanligaste storlekarna är 8, 16, 17, 20, 21, 22, 24 och 28. En egenhet att notera när det gäller T-stift är att även om de finns i storlekarna 16, 20, 24, 28 och 32-den längsta T-stift vid 2 inches (~ 51 mm)-storlek 28 T-stift ibland kallas "extra länge. " Imperial knappnålar, säkerhetsnålar, har följande storlek (~ 19-76 mm):

 • Storlek 00 =? tum
 • Storlek 0=7 /8 tum
 • Storlek 1=1 7 /16 inches
 • Storlek 2=1? tum
 • Storlek 3=2 inches
 • Storlek 4=3 inches

Observera att ökningen i längd är inte samma som storlek går upp. Storlek 4 knappnålar, säkerhetsnålar, kallas även filt stift.

För metriskt raka pinnar, vanliga storlekar är 13, 25, 26, 30 och 34 mm (~ 0,5 till 3,7 tum). Metriska T-stift erbjuds ofta på en 44 mm (~ 1,7 tum) lång och stift säkerhet på 37 mm (~ 1? Inches) och 46 mm (~ 1,8 inches). Beskrivningar av metriska stift är mer sannolikt att innefatta tjocklek och erbjuder mer variation i området, medan kejserlig stift verkar finnas i fler längder. I allmänhet längre stift tenderar att bli tjockare, gjorts för grövre tyger. Klädsömmare eller sömmerska stift är de vanligaste, och är utformade för tyger av lätt-till medeltunga. Pleating stift är lite kortare och extra fin, lämplig för ömtåliga tyget. Mycket kort stift, som ofta kallas applikationer och sequin eller sequin stift , är några av de kortaste stift erbjuds. En annan typ av raka stift är brud och spetsar pin .

Skilja Pin Types. Sewing stift särskiljs från specialiserade tappar för andra uppgifter, inklusive quilting stift, blomma eller stift corsage, kilt stift en stickning stygn innehavare som ser ut som ett överdimensionerat säkerhetsnål, hattnålar, Knyppling stift och stift blöja. Det finns också gaffel stift , ibland kallas klädsel stift eller lös täcka stift , som är formad som ett U. Tidy stift , även kallad twist stift eller möbelklädsel stift , ha en topp som en Häftstift och en helix formad axel, och är speciellt utformad för att hålla Slipcovers, Bäddmadrasser, och doilies på plats. Observera att namnet klädseln stift används för två helt olika poster.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.