Vilka är de olika knapparna?

Fasteners används för att skapa permanenta och semi-permanenta band mellan material, liksom fogar som kan öppnas och stängas, och rent dekorativa tillägg. Knapparna är ett av de äldsta och mest använda typerna av fästelement, bestående av en skiva, kula, eller kupolformade fäste bifogas ett tygstycke och gick till ett annat tygstycke som drogs genom ett knapphål eller slinga. Deras användning kan dateras från bronsåldern och de uppstod i Mellanöstern, Kina och Rom. p

knapparna var första hand används för utsmyckning. Knappar blev viktig i senmedeltida /renässansens Europa när de fördes tillbaka från korstågen, då det också fanns i material som silver, elfenben, ben, och mor-of-pearl, men kläder fästen var fortfarande främst skosnören eller krokar. När knapphål uppfanns under renässansen, blev knappar funktionell, och 1830-1850 anses vara den guldålder knappar. Idag kan man också hitta knappar gjorda av glas, sten, horn, läder, papier-m? ¢ che, keramik, Bakelit, trä, plast och polymer lera. Det finns också en nyare typ av knapp som betjänar en mycket speciell behöver: skjortkragen expander knapparna bredda en stram skjortkragen genom att skapa en bro mellan knappen och knapphålet som är dolt bakom en halsduk.

Knappar indelas i två grundläggande typer, beroende på hur de är knutna till en bit av material. Sy genom knappar har hål i dem, ofta två eller fyra, och tråd leds genom hålen och material för att binda knappen på plats, antingen med hjälp av en symaskin med en speciell knapp fot eller för hand. Shaft knapparna har en kontakt på baksidan som är ansluten till materialet med gänga.

Shaft knapparna erbjuda en mängd intressanta möjligheter för dekoration. Knapparna kan täckas i tyg över en bas kallas ring eller täckt i läder placeras över en bas kallas formulär . Annan typ av knapp är faktiskt ett utstuderat knop gjorda av rep eller snören, som ibland kallas kinesisk boll knappen . kan både knappen loopar och knapphål hittas enskilt och i set. Loopar utanför kanten av tyget, medan knapphål skärs i tyget själv. Det finns tre standard knapphål former: rektangulär, oval, och nyckelhål, och knapphål kan vara bundna eller mulet. Bound knapphål skapas genom att lägga extra tyg till området och finns ofta i skräddarsydda plagg. Mulet knapphål, som gjorts av maskin eller för hand, använda sömmar för att hålla skuren kant av tyg runt knappar från Unraveling. Vanligtvis finns det en exakt matchning av antalet knapphål och antalet knappar, men skjorta manschetter ofta har flera knapphål så att bäraren kan välja det som ger bästa passform. De mått som anges för en knapp storlek är diameter. I allmänhet sömnad instruktioner, på Store-köpt sy mönster till exempel antalet och storleken på några knappar som behövs anges av inches i begreppen avsnitt. Var dock medveten om att den internationella standarden för mätning kallas ligne och det finns 40 engelska ligne i en tum. Du hittar ofta ligne tillsammans med inches och /eller millimeter när du handlar för knappar utanför USA.

Knapphål storleken bestäms naturligtvis av storleken på knappar. Den grundläggande formeln att längden av knapphålet vara lika med diametern på knappen plus dess höjd, med en extra 1 /8 tum lagt till en mulen knapphål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.