Vilka är de bästa Användningsområden för Garn av bomull?

Många anser fiber arts vinter verksamhet. Ingen vill sticka eller virka med skrymmande ull eller tung, varm akryl garn under sommarmånaderna. Av denna anledning många som praktiserar konsten att stickning och virkning tur att arbeta med bomull fibrer i varmare månader. Det finns en rad olika projekt som kan göras med bomullsgarn, beroende på garnets vikt.

Medium vikt bomullsgarn, eller kamgarn, "gör ett utmärkt stickning garn för tvättlappar och Kökshanddukar. Det finns en mängd olika mönster finns både gratis och för inköp, som gör att Crafter att skräddarsy ett projekt. Använda en blandning Bomullsgarn möjliggör för styrka och hållbarhet när du gör tvättlappar som kommer att användas i köket, och med hjälp av ren, mjuk bomull möjliggör ett vackert ansikte trasa.

Finer eller tunnare projekt vikt att utnyttja all-garn av bomull eller bomull blandar allt från strumpor och sjalar till handskar och korta ärmar eller ärmlösa toppar. Bomull socka Garnet är i allmänhet blandas med nylon för att ge den mer stretch och hållbarhet, två egenskaper som rena bomullsgarn inte har. Lace vikt bomullsgarn kan göra en tunna sjal se ut som om den vore gjord av spindel siden. För denna sort av stickning projekt, en typ av garn som kallas "merceriserad bomull används. Denna typ har varit utsatt för kemiska och värme processer för att förbättra glans och lyster av fibrerna, samt öka deras uppsugningsförmåga. Linnen vanligtvis görs av merceriserad bomull eller bomull garn blandas med en mer exotisk fiber, som siden eller bambu, att göra det färdiga projektet känns mjukare. Det finns också olika typer av garn blandningar som kan användas. Bomull blandat med silke är vanligt, men bomull kan blandas i tillverkningsprocessen med nästan vilken annan fiber. Det har skett en ökning av bomull blandningar, vilket leder dem som är känsliga eller allergiska mot ull att ta upp crafting igen med nya gusto. Hand-färgade garner också ge en kreativ och färgstark utlopp för stickare. Bomullsgarn kan köpas som redan är speciellt hand-färgade från mindre, oberoende företag, eller som köpts i dess naturliga nyans för att dö hemma.

På grund av sin brandfarlighet, bomull bör undvikas för barnkläder. När de utsätts för bränna test kommer bomull antändas och avger en jämn, ljus orange lågor och kommer inte självslocknar. Om du tvekar om lämpligheten av ett visst märke av bomullsgarn för ett projekt, är det bra att rådgöra med en special garn affärens anställda, som är tränade att hjälpa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.