Vad finns olika typer av Måttband?

måttband är särskilda typer av härskare som kan vara av metall, tyg eller plast. Alla Måttband ingår linjär åtgärd märkningar, med många både brittisk och metriska enheter. Imperial mätningar är de som vanligen används i USA, inklusive fötter, pounds och sekunder. Metriska enheter, å andra sidan är de som används i det metriska systemet, som vanligen används av många länder utanför USA. är måttband som vanligen används av inspektörer för att avgöra hectometers. Lantmätare är personer som arbetar för att exakt bestämma läget på land och vinklar och avstånd mellan dessa punkter. Ofta är lantmätare uppmanas att bidra till att skapa mark kartor och fastställa gränser markinnehav. Flexibiliteten i Måttband gör dem till en lättanvänd mätanordning för inspektörer, eftersom de kan följa med kurvor och hörn. De kan också rullas upp snyggt och bekvämt lagras i en verktygslåda eller en ficka.

Skräddare också använda måttband. Normalt är dessa måttband av tyg och används för att göra mätningar av den person för vilken kläder görs. Som sådana är dessa band som används för att mäta kring en persons midja, bröst och höfter. De används också för att mäta längden på en persons armar och ben för att säkerställa bästa möjliga kläder passar.

Carpenters och byggnadsarbetare också använda måttband. De måttband som används i denna egenskap är allmänt stel, men lite flexibel, och består av en metallisk band som är något böjd på sidorna. Dessa måttband kan fortsätta stel och rak vid rätt förlängas. Samtidigt kan de tillbaka och rullar upp när den inte används. Dessa måttband har en tang i slutet som tillåter dem att vara anslutna till objektet som mäts som användaren går till andra änden av objektet.

The första moderna måttband patenterades den 14 juli, 1868 av Alvin J. Fellows. Enligt Fellows, var hans design helt enkelt en förbättring på konstruktionen redan används för att skapa måttband.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.