Vad bör jag veta om framkallning av film?

framkallning av film är en fascinerande process, där den exponerade filmen behandlas med en rad kemikalier för att utveckla bilden och sedan åtgärda det, så att filmen kan säkert utsättas för ljus igen. När filmen har utvecklats, kan den användas för att skapa fotografier, även känd som utvidgningar. Några fotografer vilja utveckla filmen i eget mörkrum, men det är också möjligt att skicka film ut på att utveckla. Det första du bör veta om framkallning av film är att filmen är extremt känslig för ljus, mycket mer än det växande papper som används för att göra fotografiska utskrifter. När filmen extraheras från en kamera, är det vanligtvis hårt rullade inuti en kapsel som måste öppnas i totalt mörker och hamnat på en u-rulle. Utvecklingsländerna rulle håller filmen när den badar i utvecklingsländerna kemikalier, se till att filmen är jämnt utsätts för kemikalier och förhindra filmen fastnar i varandra. Det minsta av ljusföroreningar kommer moln filmen, förstör det för utskrifter. När filmen har hamnat på en rulle, kan den infogas i en ljus-bevis kapseln för att utveckla processen. När behållaren håller tätt, är det säkert att göra det i ljuset. De kemikalier som används för färgfilm utveckla och svartvit film behandling är olika, med färg kemikalier är mer farligt att arbeta med. Liksom andra bilden kemikalier, kemikalier som används vid framkallning av film ska hanteras på ett ansvarsfullt sätt, och de bör aldrig vara dumpad i sjön.

Framkallning kallas även framkallningsutrustning eller bara behandling. I behandlingen är filmen först utsätts för en utbyggnad av kemiska att få fram den latenta bilden tryckt på filmen, följt av ett stopp som stoppar utbyggnad av kemiska och se till att filmen inte blir alltför utvecklat. Efter uppehållet är filmen fast, så att det blir lätt säker, och sedan tvättas för att avlägsna överskottet av kemikalier. Efter detta kan filmen dras ut och torkas. I områden med hårt vatten, en villkora agent kan användas för att mjuka upp vattnet så att den inte lämnar fläckar på film.

Många foton leverera företagen säljer de nödvändiga kemikalierna för framkallning av film, ofta i form För pulver som måste blandas med vatten så att de kemikalier som kan användas när de är färska. Kemikalierna kommer också med timing rekommendationer, eftersom varje utbyggnad av kemiska arbetar inom en annan tidsplan fönster, och om filmen sitter för länge i exploatören kommer det att bli ruinerad.

För personer som aldrig utvecklat filmen innan, kan det hjälpa att ta ett fotografi klass för att få lite träning med framkallning av film. Photography klasser erbjuder också tillgång till laboratorier och kemikalier, vilket eliminerar behovet av att inrätta eller hyra ett mörkrum och hantera kemikalierna. För människor som bestämmer att de vill utveckla sin egen film på lång sikt efter att ha tagit ett foto klass, kan mörkrum leveranser skall förpliktas att beståndet en hyrd mörkrum eller ett mörkrum konstruerade i hemmet. Spare badrummen blir utmärkta mörkrum, eftersom de har en källa tillgänglig rinnande vatten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.