Vad bör jag veta om Furnace Cleaning?

Inbyggd upp smuts och fett kan vara ett leda till en mindre effektiv ugn, med ugnen behöver bränna mer bränsle för att skapa samma mängd värme. Ugn städning är inte svårt, och tar bara några leveranser: en skruvmejsel, ett tomrum, ett nytt filter och några torra trasor. Innan du börjar, finns det dock några saker som du bör känna till. En ugn fungerar på ett mycket enkelt sätt. Kall luft förs in i ugnen, och skickas genom filtret. Därefter är luften värms upp och sedan skickas upp genom rökkanalen och in i hemmet genom en rad kanaler. Allt damm, mögel eller andra främmande ämnen i ugnen systemet görs genom detta uppvärmd luft och in i ett hem, där man kan andas in av människor som lever där. En ren ugn skickar ren luft i hushållet. När ugnen rengöring, är det viktigt att inte glömma någon av de tre viktigaste ugnen delar. Detta inkluderar fläkt, motorn och partikelfilter. Detta bör göras minst en gång om året, innan eldningssäsongen. Om filtret ser alltför smutsig, bör den ändras. Ugnen filter ska bytas varje år och så ofta som en gång i månaden under regelbunden användning. innan man börjar ugn rengöring, bör ugnen stängas av. Gasleveranser bör också vara avstängd för ugnar som använder naturgas för uppvärmning. Samtliga ytor i ugnen bör torkas av med en ren trasa. En dammsugare kan användas för att få insidan av ugnen eller något hårt eller på svåråtkomliga ställen. Ta bort filtret för rengöring eller utbyte. Fläkten ska vara precis bakom filtret och bör rengöras ut så mycket som möjligt. Om bladen kan tas bort, ta ut dem och torka dem rena innan återinföra dem. Använd vakuum för att få alla lösa skräp längs botten av ugnen och runt brännarna. Medan ugnen är öppen, kontrollera att ingen slitage på Fläktremmar. Om bältena ser torr, glaserat, eller är spruckna, eller om de är lösa, kan de behöva bytas ut. Lagren av äldre ugnar bör oljas med en icke-detergent motorolja.

Furnace ventilationskanaler bör rengöras grundligt en gång vartannat år. Det är nästan omöjligt att rena kanaler ugnen luft utan professionell utrustning, så de flesta människor har att anlita ett företag att komma in och göra jobbet åt dem. Familjer som lider av allergier borde ha gjort det här året, eftersom och mögel kan växa inuti kanaler.

När ugnen har rengöras ordentligt, stänga det igen och tur både makten och gas igen. Piloten ljus kan behöva relit innan ugnen ska köras. Genom att hålla dessa enkla tips i åtanke är det möjligt att ha en ren, väl igång ugnen. En årlig rengöring av ugnen kan skära ned på både uppvärmningskostnaderna och allergiproblem, vilket gör det värt den tid och ansträngning som går in i den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.