Vad är en Lockstitch symaskin?

En lockstitch symaskin binder duk tillsammans med två trådrullar och en nål med ögat vid basen. Skillnad från en kedjesöm maskin, gör ett lockstitch symaskin starka, raka sömmar. Det var den första typen av kommersiella symaskiner för att säkra ett patent, skriv tillverkning och placera automatisk sömnad i händerna på miljontals hushåll.

De flesta hem har en lockstitch symaskin eftersom det grundläggande stygn kan användas för en mängd olika tillämpningar. Maskinen fungerar genom samverkande två trådar från två spolar som inte kan rivas upp lätt, till skillnad från en kedja stygn. Längden av stygn, liksom tautness, kan styras med ratten. Den första spolen sitter på toppen av maskinen. Och tråden går genom en spänning arm för att mata den smidigt. Då trådar till en nål öga, som ligger vid basen. Nålen fäster vid en fot som kan trycka på tyg mot ett flöde. Den andra tråden är på en annan talspole, gömd i ett utrymme under foten. Denna tråd blir drog på en shuttle till slinga runt tråd från ovan. Nålen maskor upp och ned, antingen genom en manuell fots treadle eller en motor kontrolleras av pedalen.

Flera olika tekniker, arbeta i etapper, tog årtionden för att fullända ett automatiserat lockstitch symaskin som var enkel att bygga, använda och reparation. 1846, tänkte Elias Howe den grundläggande idén om looping en tråd genom en annan, medan hand-cranked nål maskor fram och tillbaka. Trots att han fått ett patent, utformade han aldrig eller saluförs det med framgång. På 1850-talet förbättrades Isaac Singer på Howe och byggde en maskin där nålen upp och ner och vev kontrollerades av foten, så händer skulle bli fritt att mata tyget. Han fullkomnade även andra skyttel som sitter under kontroll undertråd.

En modern lockstitch symaskin har adderat lämplighet, styrka och flexibilitet, men det fungerar som samma principer. Nu är de elektrifierade så fotpedalen befogenheter att sy med en motor. De är också utrustade med bifogade filer eller inställningar som låter dig hem, täcke, knapphål form, brodera, sy och andra dekorativa sömmar, förutom att sy raka sömmar. Sin mångsidighet stöder olika stora spolar, tyg av olika tjocklek, och många skräddarsydda projekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.