Vad är det bästa sättet att rengöra Raffia?

Raffia används för många olika tillämpningar idag. Många människor älskar att skapa smycken från nya och rena rafia som kan användas under olika helgdagar av året. Personer som är i konst och hantverk kommer att använda rafia att skapa intressanta accenter till kransar. Behandlas och ren rafia paneler kan användas för att skapa utseendet och känslan av gräs papper för väggar. Raffia mattor betraktas som en lätt och enkelt sätt att ge täckning för trägolv. Dessutom är rafia ofta används för att skapa väskor, plånböcker, hattar och sommar. Som ett mångsidigt material som finns i många hem, är rafia också ofta något som måste rengöras från tid till annan. Här är några tips som hjälper att hålla rafia i sina många inkarnationer ren och ny ser.

Det är viktigt att förstå att rafia görs utgöra rafia palmerna som finns i delar av Afrika, Madagaskar, och även delar av Central-och Sydamerika. Dessa hardy palmer används i vissa kulturer för taktäckningar, tack vare sin förmåga att hålla sig väl mot regn. Även om det bara är tunn hinna på undersidan av palmblad som används för att göra de största rafia poster som västerländska kulturen är bekant med den ger oss några ledtrådar om hur man rengör Raffia.

Rengöring naturliga fibrer ofta förlitar sig på att använda naturliga rengöringsmedel, exempelvis luft. Till exempel är en av de bästa sätten att rengöra rafia mattor och filtar att ta dem utanför och luft dem på ett klädstreck, kanske ta en kvast och torkar dem och ge dem en god shake. Lämnar mattor i utomhus för en tid kommer att hjälpa ur materialet i eventuella ackumulerade lukt, vilket ger en fräsch och ren doft med ren Raffia.

Rengöring rafia som har blivit förorenade av vätska fläckar är lite svårare. Fortfarande många människor har stor tur med en kombination av bikarbonat och vit vinäger. Strö bakpulver på smutsiga området, och tillsätt sedan ett par teskedar ättika för att göra en pasta. Arbete att klistra in på fläcken. Som pasta torkar, kommer ren rafia genom att lyfta ur fläcken. När pastan har torkat, borsta bort resterna. Beroende på fläcken, kan det ta flera ansökningar om att komma med rena Raffia.

I vissa fall kommer vattnet bort en fläck som inte har en chans att sippra in i fibrerna. Många kulturer har en tradition av rengöring fibrer genom att placera dem under rinnande vatten. Du kan prova detta som ett sätt att rengöra Raffia. Kom bara ihåg att placera objektet i solen så att den kan torka ordentligt innan du skickar tillbaka objektet till sin plats. Wet rafia kommer mögel med tiden och skapar helt en enda röra.

För att rengöra rafia, är det viktigt att komma ihåg att naturliga fibrer svarar bra på naturliga rengöringsmedel. Använd inte starka kemikalier på fläckar, eller posten kommer bli förstört. Ofta damning, vädring och med en enkel naturlig förflutna kommer att resultera i rena Raffia som ser bra ut för många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.