Kan jag göra Really Garn Out of My Dog’s Fur?

Stickning och virkning har sett uppsving och är ett sätt att skapa speciella presenter och kläder. Idag finns flera sorter av garn än någonsin, tillverkad av ull, alpacka päls, hampa, siden, bomull, och många syntetiska material. Nyhet garner har också blivit mycket populära, skapar alla sorters texturer och effekter. Det är även möjligt att göra garn av din hunds päls.

Mest garn av naturliga fibrer är tillverkad av djur päls, hår, eller fleece. Cashmere är tillverkad av håret på en get mage, ull från ett får, och angora från kanin päls. Även om vissa personer skulle skygga för tanken att bära ett plagg med hund garn, det är ett bra sätt att minnas och hedra en speciell husdjur, samtidigt som en vacker Keepsake eller klädesplagg.

De flesta husdjur numera har ett bekvämt liv med bra kost, hälsovård och en rimlig bostad. Alla dessa komponenter förbättra kvaliteten på deras päls. Många sorter av katter och hundar har underull som snurrar väl, är mjuk och mycket varm. Såvida du har många katter, kommer det dock ta lite tid att samla in tillräckligt med kattpäls för spinning. Hundar är i allmänhet större än katter, och har därför mer yta och mer päls att avyttra. När du beslutar dig för att göra garn av hundens päls, måste du först börja samla in det. Som du borsta din hund, spara päls som kommer ut och fångas i penseln. Se till att förvara pälsen korrekt, päls ska vara helt torr innan du förvarar och lagras hängas upp, i en torr, öppen, ljus plats, för att förhindra nattfjärilar från lägger ägg i pälsen. Ett gammalt örngott är den perfekta kärlet för din päls. Hundar har olika längder på håret och längre hår kommer att vara mer framgångsrikt skapat garn ur hundens päls. Hur mycket päls du behöver beror på vilken typ av projekt du vill sticka eller virka. Mössor, vantar och sockor vardera tar cirka 4 ounces (113 g) av päls. En scarf kan ta ca 10 gram (283 g) av päls, och en tröja runt 42 gram (1,2 kg) av hundens päls. Detta beror naturligtvis på storleken på objektet som ska skapas, och tjockleken på garnet som skall göras.

Nästa steg i att göra garn av hundens päls är att snurra garn. Detta kan göras själv, med en spinnrock, eller av ett antal garn företag som kommer att göra garn av hundens päls för en avgift. Dessa företag kan vara lätt att hitta på nätet.

Fördelen med att använda en professionell för att göra garn av hundens päls är att de inte bara kommer att snurra päls till garn, men kommer att tvätta den, skick, och oftast behandla det med speciella enzymer som förhindrar den våta hunden "lukt eller annan obehaglig lukt.

När du har skapat garn ur hundens päls, kan du använda det för att sticka eller virka nästan alla projekt. Du måste se till att garnet är stark nog för det projekt du har i åtanke, samt vara rätt konsistens och värme. Du kommer att ha ett vackert handgjort objekt som ligger nära ditt hjärta på nolltid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.