Hur väljer jag det bästa Plastic Svetsare?

plast svetsare används för att sammanfoga termoplastiska material tillsammans. Verktyget ger plastmaterialet upp till sitt särskilda svetsa temperatur och sedan går med i bitar under tryck. Vid valet av bästa plast svetsare, är det viktigt att känna till olika typer av plast svetsare som varje typ av plast krävs en annan metod att gå. Vissa svetsare är slutna och lätt bärbar, andra kräver att luft eller gas källa och stationära enheter. Typer av plast svetsare omfattar handhållen "pinne" svetsare, kvavt svetsare, svetsare extrudering och svetsare injektion. Att känna till ansökan och det material som ska sammanfogas är det första steget för att välja ut de bästa plast svetsaren för jobbet.

Identifiera plasten som håller på att svetsas är nyckeln till att uppnå ett starkt band. Identifiera typ av plast kan vara så enkelt som att kolla identifikationsnummer på själva materialet. Ett annat alternativ är att använda ett test lab att underlätta identifieringen av plast blandningen. Vanligtvis är det mest exakta hem testa bränna provet, eftersom varje typ av plast ger en annorlunda lukt vid förbränning, brinnande plast hjälper identifiera typen. När du har identifierat plast typ, kanske du vill spara ett prov för framtida referens. Det är också viktigt att notera att plast endast kommer att svetsa med som plast, det vill säga, kommer olika typer av plast inte svetsa samman.

Handhållna varmluft svetsare, eller stick svetsare, är en vanlig bärbar plast svetsare. Dessa använder en värmekälla för att mjuka upp plast medan en plast stav smälts att fylla tomrummet. Nyckeln till att få en bra obligation från en pinne svetsare är att upprätthålla en konsekvent tryck nedåt, avstånd mellan värmekällan och verktyget, och arbetar hastighet. Funktioner för att söka på en pinne svetsare innehålla ett sätt att kontrollera lufttrycket, helst från en liten, bärbar kompressor, något sätt att finjustera värmekällan-sådana med flera delar är en bonus, och utbytbara tips som kan vara väljs så att den passar formen på plastsvetsning ansökan. Ett lufttomt plast svetsare är som en pinne svetsare, men använder ett värmeelement för att smälta en mindre plaststav utan att använda en extern lufttillförsel som blåser i värme. Denna typ av plast svetsare eliminerar allmänhet alltför uppbyggd smälttråd och kan bidra till att undvika panel böjningar. Den slutliga svetsa bör vanligtvis in cirka 75 procent av basmaterial, och normalt bör få luft svalna i minst 30 minuter.

Extrudering svetsare är större än de tidigare två enheter, så om utrymme är ett fråga, kan detta inte svetsaren för dig. Denna plast svetsare ger en större pärla och vanligtvis är en golv-maskin. Vikten på själva maskinen ger prispress under svetsprocessen.

Injection svetsare är både lätt och behändig-ett bra alternativ om rörlighet önskas. Normalt är lätta att använda och producera en högkvalitativ Bond. Nyckeln till en anständig svetsa med en injektion svetsare är förmågan att ändra aluminium spets på plasten svetsaren att passa de proportioner som behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.