Hur kan jag Färg påskägg naturligt?

Bruket att färga ägg till påsk är en tradition som föregår semestern själv. Långt innan Livsmedelsfärgämnen och kommersiella färgämnen i tablettform som fanns tillgängliga var personer som använder naturliga färgämnen som skapats från livsmedel, kryddor och andra vegetabiliska material för att skapa en vacker och unik palett av färger för sina påskägg. Färgerna från naturliga färgämnen är mer subtila än de som produceras av kommersiella sorter, men de saknar de kemikalier som förekommer i livsmedel dye att vissa är känsliga för. Den påskägg som leder verkligen vackra och originella och se till att framkalla komplimanger. Om du har köpt ekologiska ägg för färgning, är det troligt att äggskalen var rengöras med kemikalier. Därför är det bäst att doppa äggen i en vinäger-och vattenbad innan du påbörjar färgningsprocessen. Detta kommer att bidra till att färgämnet tas upp jämnt, utan ränder eller fläckar. White skal ägg kommer att ge bäst resultat.

Det finns två grundläggande metoder för att färga påskägg med naturliga material: den kokande metoden och kall-dip metoden. I kokande metod, färska råa ägg är kokta i färgämnena blandningen, vilket ger en djupare, mer intensiv färg.

Anvisningar för kokning metod: Plats färska råa ägg i ett enda lager i en kastrull stor nog att rymma dem utan att röra. Har publiken inte potten. Fyll med tillräckligt färgämne lösning för att täcka äggen. Koka upp, sedan minska värmen och låt sjuda i ca 15 minuter. Ta försiktigt bort ägg från varm färg och lägg i en skål med kallt vatten för att stoppa matlagning. Uppdatera kallt vatten i skålen med jämna mellanrum. När äggen har svalnat, torka väl och förvara i kylskåp. Den kalla-dip metoden för att färga påskägg liknar den metod som används med kommersiella färgämnen. Med denna metod, färgerna är subtila och mjuka, med fina pastellfärgade och neutrala toner.

Anvisningar för kallt dopp metod: Koka färska råa ägg tills hårdkokta och låt svalna helt. Häll naturligt färgämne val i skål stor nog att rymma ägg utan trängsel. Försiktigt sänka kyls hårdkokta ägg i färg med en sked. Låt sitta tills önskad nyans erhålls. Ägg skall vridas samtidigt i färgen för att undvika spotting och ojämn spridning av färgen.

Naturliga färger varierar i sina resultat, så Serendipity karakteriserar denna process. Känn dig fri att experimentera med olika koncentrationer och kombinationer av Naturals färgämnen för att uppnå de färger du vill. Att förbereda en naturlig färg för ditt påskägg, använda reagerar inte, rostfritt stål potten. Placera livsmedlet eller krydda ditt val-ett par generös nävar livsmedel eller ett par matskedar krydda-i potten. Lägg kallt vatten att det täcker med minst 1 tum (2,5 cm). För bästa resultat, använd destillerat vatten. Klor och andra kemikalier och mineraler i vattnet kan påverka kvaliteten på färgen.

En bra tumregel här är 1 kopp (240 ml) vatten per kopp livsmedel. Tillsätt 2 teskedar (10 ml) av vit vinäger för varje kopp vatten, rör om försiktigt. Koka upp, värmen och låt sjuda i 30 minuter till 1 timme. Tillsätt vatten för att täcka livsmedlet om vatten avdunstar under sjuda. Försiktigt töja färdiga varma färgämnet genom cheesecloth eller ett papper kaffefilter för att ta bort färgämne.

Här är några riktlinjer för livsmedel och kryddor för att färga påskägg i olika nyanser av:
 • Brown -Strong svart kaffe (tillsätt inte extra vatten), chili pulver, svart valnöt skal
 • Röd /rosa -tranbär, frysta hallon, röda skinn lök, saft från burk /inlagda rödbetor
 • orange /gul -lök skinn
 • Gul -gurkmeja, saffran, mald spiskummin, peeling citron
 • Gul /grön -Gul Delicious äpple skal, morot toppar
 • Green -färsk spenat
 • Blå -burk eller frysta blåbär, hackad rödkål, lila druvjuice

Var kreativ med dina påskägg! Krossa bär och använda saften att "måla" mönster på din naturligt färgade påskägg. Använd ett vax födelsedag ljus eller krita att skriva eller rita på ägget innan doppa den i färg. Detta område kommer att vara vit, avslöjar en design som sticker ut mot färgen. Prova att doppa en helt torr naturligt färgad Påskägg i olika färger färgämne, ta fram en ny nyans. Till exempel, doppa en rosa ägg i blå färg för en lavendel nyans. Om du vill kan du gnider den färdiga torra ägget med hushållspapper doppat i lite av vegetabilisk olja för att ge det en mjuk lyster. Kom ihåg att förbereda och kylförvara hårdkokta ägg enligt livsmedels-riktlinjer för säkerhet.

Om du vill, ihålig, urblåst äggskal kan vara färgade i stället för hårdkokta ägg. Dessa dekorativa påskägg kan hållas på obestämd tid. Eftersom naturliga färgämnen tenderar att blekna med tiden, att hjälpa till att bevara färgerna, bara spraya den färdiga påskägg med akryl lack och låt torka.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.