Hur jag reparera en Skjutglas Door?

I många hem, skjutbara glasdörrar medger enkel tillgång till en uteplats eller veranda. Till skillnad från traditionella dörrar att gunga öppna en altandörren av denna typ använder ett system av spår och rullar för att enkelt flytta från ett stängt till öppet läge. Med tiden kan det bli nödvändigt att göra reparationer på själva dörren eller den mekanism som gör att dörren rör sig med lätthet. Om tid att reparera en skjutbar glasdörr i ditt hem har kommit, här är några tips. Innan du börjar att reparera en glidande glasdörr, är det en bra idé att få hjälp av en vän eller någon annan familjemedlem. Glasdörrar kan vara tung och skrymmande. Eftersom de flesta problem med dessa typer av dörrar har att göra med förmågan att öppna och stänga dem ordentligt, måste du loss dörren från ramen. Två personer kommer att kunna hantera den tunga dörren med större lätthet. En av de första sakerna att göra är att kontrollera strukturen på din dörr. Beroende på konfigurationen kan det hända att det är möjligt att häva skjutdörr ur spåret. För att åstadkomma detta, stå på insidan av dörren struktur. Stadigt grepp varje ände av dörren och lyft uppåt. Detta bör lyfta dörrpanelen av och från det nedre spåret. Swing panelen botten något mot insidan av rummet. Detta bör lossa rullarna längst upp spåret och göra det möjligt att koppla bort skjutdörr helt.

Tänk på att andra glasdörr konfigurationer kan kräva att du tar bort en sida järnväg från varje spår för att lyfta altandörren ut. Normalt är dessa löstagbara skenor som också finns på insidan, längst upp och längst ner. Använd en skruvmejsel för att ta bort skenorna och ställ dem åt sidan. Din dörr reparation kan fokusera på två specifika områden: rullarna eller spåren. För att fastställa om rullarna är problemet, placera lossnat skjutdörr på ett par Modellen. Detta gör att du kan inspektera rullarna hittades längst upp och längst ned på dörren lätt. Skulle du att rullarna är skadade eller skev på något sätt, använda en skruvmejsel för att befria skadade rullarna från utformningen av dörren.

Se till att ta loss rullen till maskinvaran eller hemmet butik tillsammans. Detta kan du göra en exakt matchning. Med denna enkla försiktighetsåtgärder sparar tid och ger dig möjlighet att reparera en glidande glasdörr med mindre besvär. Vid hemkomsten, montera nya rullarna till dörren inramning.

Kontrollera spåren innan du placerar dörren tillbaka i position. Normalt kommer de behöver inte mer än en bra rengöring. Använd en dammsugare för att avlägsna lös smuts eller grus, tvätta sedan rälsen med milt diskmedel och varmt vatten för att avlägsna eventuella kvarvarande rester. När spåren är rena och fria från smuts från skräp, kan du installera dörren.

Glas reparation är ett annat vanligt problem med skjutbara glasdörrar. Om sprickan är relativt liten, kan det vara möjligt att använda ett harts baserad reparationssats för att täta spricka och hindra den från att växa större. För större sprickor, måste du byta glasrutan för att reparera en glidande glasdörr.

Ta bort dörren från spåren och skruva loss sidopanelerna på dörrkarmen. Detta gör att du kan lyfta glaskross från kroppen av dörren. Se till att ta exakta mått, eftersom du kommer att vilja nya glas panel för att passa väl i kroppen. Tänk på att du kanske måste beställa ny panel i förväg. Men det finns några hem butiker som har möjlighet att skära paneler till specifikationerna utan varsel mer än en timme eller så.

Den tid som behövs för att reparera en glidande glasdörr varierar beroende på problemets natur. Om du kan få tillgång till reservdelar lätt, det finns en god chans att arbetet kan avslutas inom två till tre timmar som mest. Men om du måste beställa delar, kom ihåg att du kan behöva nytt hänga dörren tills delarna anländer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.