Hur jag byta Vindskydd torkarbladen?

Ändra blad vindrutetorkare tar ungefär fem minuter, och det kan bidra med en betydande skillnad för övergripande körkomfort och säkerhet. Det är en bra idé att kontrollera om tillstånd torkarblad var sjätte månad för att bekräfta att de fungerar bra, och ersätta dem efter behov, snarare än att ingen uppmärksamhet vid plattorna tills första regnet. Som en liten not, är det också olämpligt att byta torkarblad precis innan sommaren, eftersom gummit kan spricka och snedvrida i sommarsolen.

Processen börjar med att köpa nya blad vindrutetorkare. Konsumenterna kan välja mellan fyllmedel, i remsor av gummi som passar in i torkarblad, eller hela församlingar blad, vilket inkluderar gummilist och stödjande bostäder. Det kan ibland vara svårt att hitta fyllmedel, tvingar människor att köpa hela bladet församling, utan spackel är mycket billigare och mindre avfall.

Bildelsaffärer brukar gärna leta upp en bil av märke och modell och bestämma vilka blad vindrutetorkare passar den bilen. Konsumenterna bör vara medveten om att vissa bilar har en kort blad och ett långt blad, och det är viktigt att få rätt längder. Det är också möjligt att kontrollera i instruktionsboken för torkarblad specifikationer, eller att slå upp vindrutetorkare online av bilmärke och modell, för människor som inte vill fråga personalen i butiken.

Med byte av utrustning i hand, är det dags att gå ut till bilen och byta blad. Processen börjar med att lyfta vindrutetorkarna så att de är tydliga i vindrutan. I de flesta bilar är detta uppnås genom att dra utåt, och vindrutetorkare kommer att stanna tills det är försiktigt pressas tillbaka. Det är bäst att göra det en vindrutetorkare i taget. När det gäller bilar med blad i olika längder, kom ihåg att använda rätt blad på varje sida! När det gäller spackel, ersätter blad vindrutetorkare är mycket enkelt. Den gamla gummi behöver bara dras ut så att den nya filler kan införas. Ibland, snaps eller flikar håller gummit på plats så att det inte glida medan den torkar är i drift, och dessa måste öppnas för att släppa kniven. Om det var nödvändigt att köpa en vindrutetorkare bladet församling, gamla bladet församling kommer att behöva tas bort. Varje bil är något annorlunda, och bladet får församlingen unsnap, glida av, eller kräva en snabb tur med en skruvmejsel för att lossa bostäder som håller den på plats. Om avlägsnandet metoden inte är helt uppenbar, ibland en granskning av den nya kniven församling kommer att avslöja trick, en gömd flik eller krok är ofta klart framgår för den del som inte är ansluten till bilen. När den gamla församlingen tas bort, kan den nya skjutas brast, eller skruvas på plats.

För människor som känner avskräcks av torkarblad ersättare, personal på Bildelsaffärer ofta göra det gratis om bilen på parkeringen och butiken är inte upptagen. Mekanik kommer också att ersätta blad vindrutetorkare av begäran som en del av de rutinmässiga underhåll, under förutsättning när en bil som togs in för ett oljebyte eller liknande förfarande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.