Hur jag återställa Antik lampskärmar?

Antik lampskärmar kan behöva en hel del arbete för att uppnå den rätta nivån för restaurering. Innan du går ombord på det äventyr som återställer antika lampskärmar, är det viktigt att bedöma hur mycket arbete är att du har väntat på dig. Vissa lampskärmar kräver helt enkelt en bra rengöring, medan andra kan vara i behov av omfattande reparationer.

Antik lampskärmar också kallas vintage lampskärmar. Deras popularitet idag är baserat på deras höga unikhet och skönhet. Dessa nyanser inte bara desarmera ljuset från en glödlampa, men de är också mer sofistikerade och klass. Om du har en gammal lampskärm som är i behov av restaurering, är det först viktigt att bedöma villkoret i skuggan. Vara säker på att det inte finns några hål i skuggan, och ramen är i gott skick. Om det är små eller omfattande skador är det bäst att konsultera en professionell antik lampa specialist skugga restaurering. Specialisten kan informera dig om olika sätt att sy skuggan, hitta tyger för att matcha den skadade skugga och fastställa ramen. I särskilt sorgligt fall kan specialisten fullständig restaurering processen åt dig, mot en avgift.

Vissa reparationer kan göras på egen hand. Till exempel kan vissa antika lampskärmar har en ram som är böjd på flera områden. Eftersom de flesta ramar är metall, kan den vara lätt böjd rygg till rätt form. Allt som krävs är en liten ansträngning. När du märker att din skugga är fri från skador och defekter, är det dags att starta reningsprocessen, och första steget är att ta bort skuggan från lampan. Härnäst kommer du att behöva inriktas på att avlägsna damm. Det bästa sättet att ta bort damm på någon nyans är att rengöra den med en mjuk, ren och torr trasa. Var noga med att nå varje del av skugga och ramen. Det andra steget i reningsprocessen och på vilket sätt du ska rengöra din antik lampskärmar beror på material de är gjorda av. Papper nyanser kan vara tillräckligt rengöras med en konst gummi suddgummi. Rengör tyget antik lampskärmar med varmt vatten och ett milt rengöringsmedel.

När din antika lampskärmar är rena, kan de fortfarande vara grådaskig. Ett bra sätt att piffa upp missfärgade nyanser är genom färgning skuggan. Vita nyanser kan färgas nästan vilken färg som helst, och färgade nyanser kan färgas mörkare nyanser. Hursomhelst, kommer skuggan få en ny start på livet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.