Hur gör jag ett klipp Virkat filt?

En skrot virkad filt eller afghanska är ett bra sätt att använda upp den överblivna bitar av garn du har från andra projekt. För nybörjaren bara att lära sig virka, är en bit filt ett idealt projekt som ger dig metoder i grundläggande maskor och skiftande färger. För den mer erfarna Crafter, låter en skrot filt du prova på att skapa dina egna motiv eller att prova nya maskor. Om du inte är redo att designa ditt eget mönster, oroa dig inte. Nästan alla virka mönster som använder streck eller ackord kan anpassas för att använda upp skrot garner, allt du behöver göra är att variera färgerna att mönstret kräver.

överlägset enklaste och mest grundläggande mönster för virka filt eller afghanska är den enkla rand. Börja med en kedja som är några inches större än du vill att din färdiga produkt som skall och att arbeta på rader av enkla virka, ändra färger så ofta du vill. Du kan variera utseendet på ränder med alternerande rader av enstaka virka med rader av dubbla eller tredubbla virka. Mer erfarna crocheters kan visa upp sina färdigheter genom att lägga till rader av mönster sömmar såsom V-stygn, skal stygn, eller popcorn stygn. En randig virkad filt kan vara ett snabbt och enkelt helgen projektet om du använder en extra stor storlek Q virknål och tre delarna av garn hålls ihop medan du arbetar.

Naturligtvis är det mest traditionella sättet att använda sig av skrot garn att göra en grundläggande farmor rutor. Den färdiga täcket har hemtrevlig, gammaldags utseende av ett lapptäcke. Granny rutorna är liten och bekväm att virka medan du är på bussen eller sitter på en läkarmottagning. Eftersom de tar bara några minuter att göra, de är perfekta för Crafter som är på resande fot och inte har mycket fritid. Rutor kan göras med bara två rader, eller lägga till ytterligare rader för att göra dina rutor så stort som du vill, rutorna är sedan sys ihop i rader, med en grundläggande KASTSTYGN.

Garner finns i olika tjocklekar, kallas vikt, för ditt klipp virkad filt du vill se till att alla dina klipp är ungefär samma vikt. Baby och fingering garn vikt är lätta och tunna. Sport vikt är en tre skikt garn som är något tyngre än barnets vikt, men fortfarande ganska låg vikt. Kamgarn vikt är ett 4-ply garn som används mest för att afghaner och filtar eftersom den är stark och tålig men ändå mjuk och lätt att arbeta med. Chunky eller bulk garn vikt kan förenas med tjocka, lyxiga filtar, men denna typ av garn som passar bäst för mer erfarna crocheters eftersom ojämn textur av garn kan göra ditt maskor svårt att se.

Mönster enkel virka skrot filtar finns på många ställen. Kontrollera hantverk eller lågprisbutik där du brukar köpa garn, mycket ofta, kommer garn företag erbjuder gratis mönster lakan till kunderna. Det finns böcker och broschyrer som finns tillgängliga för försäljning på fartyg butiker eller online, som innehåller mönster för att kunna använda ditt klipp garn, eller så kan du anpassa din favorit mönster genom att ändra färgschema som passar garnet klipp du har på handen. Internet är ett fantastiskt ställe att hitta gratis virka mönster, en enkel sökning på "virka skrot afghan pattern" dyker det upp mängder av nya mönster som du kan prova, från lätt till avancerad.

Om du inte hittar ett mönster du gillar, helt enkelt göra en up! Med din egen fantasi och grundläggande maskor virka, kan du göra en one-of-a-kind virka filt med bara din överblivna bitar av garn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.