Vilka olika typer av svetsning Alloys?

Svetsning är en process för limning två metallbitar ihop genom att smälta punkter skulle förenas, tillsammans med en filler material, och sedan får gemensamma cool. Den tillsatsmaterial kallas svetsning legering. Det finns många typer av svetslegeringen tillgängliga, även legeringar av aluminium, brons, gjutjärn, kobolt, koppar, magnesium, nickel, stål, titan och zirkonium. Legeringar är dessutom tillverkade i olika kombinationer av dessa metaller.

Inte bara svetslegeringen har olika metall kompositioner, har de också olika former, egenskaper och elektrod typer. Några av de former som finns är komposit, pasta, pulver, solid tråd, plåt, folie, termitreaktion blanda och tubulär tråd. Olika fyllmedel har olika styrkor och spänner smältning. Universal draghållfasthet (UTS) är brottlast legering, medan sträckgräns hänvisar till den punkt där legeringen börjar deformeras under stress. Elektrod alternativ inkluderar TIG-elektroder, motstånd elektroder svetsning och skärning eller elektroder mejsling. Det första du bör tänka på när man väljer svetslegeringen är den typ av metall som håller på att svetsa. Om två bitar av koppar håller på att sammanfogas, då en legering bör väljas som obligationer väl med koppar. Om två olika metallbitar håller på att svetsas, till exempel koppar till stål, sedan legeringar som aluminium brons eller nickel aluminium brons skulle vara lämpligt. Eftersom det finns en mängd olika legeringar som kommer att arbeta med varje metall, finns en rad ytterligare faktorer för att utvärdera. En faktor är hur lätt av vilken legering är att svetsa. Valet är också beroende av ansökan och specifikationer prestanda för den del som svetsning. Om ett gemensamt kommer att utsättas för extrem värme, till exempel, då filler legering bör ha en hög smältpunkt.

förband som kommer att utsättas för högre stress kräver starkare svetslegeringen. Låg rykande brons nickel och aluminiumlegeringar brons båda rekommenderas för höghållfasta metaller. Formbarhet, eller förmågan att formas, är en annan kvalitet att överväga. Förband som kommer att utsättas för vatten måste svetsning gör med högre korrosionsbeständighet, såsom marinbrons, aluminium brons, nickel aluminium brons, koppar-och nickellegeringar.

Vissa legeringar kan fungera bra, men är inte lockande. Om ett gemensamt kommer att bli synliga, såsom en svets på en metall ledstång, sedan en annan faktor är färgen matchen. Flesta svetsning leverantörerna kan tillhandahålla sjökort som kommer att visas efter svetsningen färg svetslegeringen. Nysilver och låg rykande brons nickellegeringar är både bra färg matcher för rostfritt stål. Kisel bronslegering används ofta i metall skulpturer, där svetsens utseende är kritiskt.

Det är ofta mer än ett godtagbart val när man väljer svetslegeringen. De olika faktorer som bör beaktas, dock fatta beslut mer komplex. Om den del repareras eller byggas innehåller specifikationer svetsning legering, bör de följas för att undvika går sönder eller deformeras av svetsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.