Vilka är de vanligaste knop Används av sjömän?

I en värld av segling-särskilt historiskt-rep använda spelat en enorm del, och framgångsrika knop kan betyda skillnaden mellan överlevnad och död i en kris. I vissa fall, en knut som behövs för att hålla fast oavsett vad som hände, medan man i andra, en snabb övergång kan vara nödvändiga. Som ett resultat finns det en otrolig mängd knutar som används av seglare, men en del är mer användbara och utbredd än andra. Den kanske vanligaste av de knutar som används av seglare är det passande namnet Sailor's Knot. The Sailor's Knot är också känd som Carrick Bend eller Anchor Bend, och det är en väldigt enkel att knyta knut som har en stark och kommer knäppte snabbt om det drog på rätt sätt. The Sailor's Knot är mest vanligen används för att koppla två stycken linje tillsammans, men kan anpassas för att fästa en linje till en stolpe. Kontraktera Sailor's Knot, gör man en slinga med den första delen av linje, då går den andra halvan av linje längs slingan, på baksidan av ena änden av den första raden, genom bakluckan på linjen, under det andra slutet den första raden, och sedan genom den första slingan. I princip gör man en sväng med en linje, då speglar att böja med den andra raden medan vävning de två linjerna tillsammans.

A åttaformade Knot är en av många knop som används av sjömän, i detta fall främst vad som är känt som en propp knut. Propp knop som används av seglare är utformade för att göra ett hinder någonstans längs linjen så att den inte lätt kan passera genom en linje block eller en ögla. Den åttaformade Knot är också känd som en Savoy eller flamländska Knot. Det kan också användas som ett relativt enkelt sätt att knyta två bitar linje tillsammans. Att bilda en åttaformade Knot löper man i stort sett linje i åttaformade, mata den tillbaka till sig själv för att säkra knut. För att skarva två linjer tillsammans, gör en av åttaformade på en rad löst, sedan ger näring åt den andra linjen genom åttaformade huvudsak leder till två bild-åttor som tråd varandra, som sedan kan skärpas för en ganska säker anslutning . The Fisherman's Knot är en annan av de knutar som används av seglare, särskilt sjömän på ett fiskefartyg-som namnet antyder. A Fisherman's Knot är inte det starkaste knop, men kan enkelt bundna utan större precision, vilket gör den idealisk för extremt kallt väder, då en sjöman händer kanske inte har den skicklighet som krävs för en mer komplicerad knut. För att göra en Fisherman's Knot, tar en till två bitar av linjer och ansikten dem till varandra, vilket gör en enkel loop i en linje, gäng andra linje genom den första, skärpning denna knut, och sedan upprepa det förfarande genom att köra den första raden genom en ögla i den andra.

Det Pålstek är nästa av de vanligaste knutarna används av seglare, och är en av de första knutar många människor lär sig knyta. En Pålstek är en idealisk knut för att fästa en linje ned till en snodd eller loop, och det är ofta används för att tjudra ett fartyg eller att binda ett segel. Det enklaste-men inte det snabbaste sättet-att knyta en Pålstek ofta kallad Bunny metod på grund av de många varianter på en mnemonic enhet folk använder för att komma ihåg hur man knyter den. I princip gör man en slinga med linjen löper arbetar slutet av raden genom hålet, loopar arbetsmiljön slut under den bortre änden av linjen, och sedan loopar igenom hålet igen. Om man betänker slingan en kanin håla, i slutet av raden kanin, och långt från gränslinjen ett träd, kan man föreställa sig kanin komma ut ur sitt hål, looping runt trädet och sedan gå tillbaka till sin håla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.