Vilka är de bästa tipsen för att organisera bilder?

För den som tycker om fotografi, hitta ett system för att organisera bilderna är avgörande. Oavsett om du vill ta bilder av dina barn och du funderar på att tjäna extra pengar som frilansande fotograf, är det svårt att göra det mesta av dina bilder om du har något system för att hitta de bilder du behöver.

Det enklaste sättet att organisera bilder är kronologiskt. Köpa en stor låda fotolagring, sedan skapa divider kort för varje år. Månatliga avdelare är användbara för att organisera bilder om dina utskrifter är redan märkta med datum eller om du har ett tillräckligt bra minne för att påminna om när de togs. När du inte kan ordna bilder i kronologisk ordning, kan det vara bra att organisera bilder av vem som är i dem eller genom den allmänna tidsperiod. Detta tillvägagångssätt används ofta för bilder familj arv. Enligt detta system kan du ha en låda med foton från din mors barndom, en från din fars barndom, och en annan från deras tidiga dagar som gifta par. Om du är intresserad av scrapbooking, kan du tycker att det är lättast att ordna dina bilder genom projektet. Till exempel, om du arbetar med en familj julalbum, skulle detta system placera alla Christmas bilder tillsammans oberoende av det år då de fattades. Bilder från familjesemestrar genom åren skulle sammanföras i en annan kategori. Andra kategorier kan inbegripa säsongsbetonad bilder, bilder landskap, eller bilder för ett barns kommande gradering album.

Negativa bör organiseras enligt samma system som du använder för dina utskrifter, men det är ingen bra idé att lagra negativa med dina bilder. Om en brand, översvämning eller annan naturkatastrof förstört dina bilder, skulle de negativa förloras också. Förvara negativ i ett kassaskåp eller lagra dem på en nära väns hem.

Självklart, om du har en digitalkamera, organisera filer på din dator presenterar sina egna utmaningar. Olika program finns tillgängliga för att bistå med denna fråga, men den enklaste metoden för att organisera bilder är att skapa en mapp för varje år med undermappar för varje månad. Inom månatliga mappar kan du organisera bilderna från evenemanget. Det finns ingen anledning att byta namn på filerna, eftersom du kan helt enkelt visa miniatyrbilder för att avgöra vilka bilder du behöver.

När organisera bilder från din digitalkamera, det är extremt viktigt att säkerhetskopiera dina filer regelbundet. Bränn dina bilder på en CD varje månad eller ladda upp dem till en online fotoframkallning webbplats. Du vill inte riskera att förlora dina värdefulla minnen om datorn kraschar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.