Vilka är de bästa tipsen för Travel Photography?

God Travel Photography är svårare än det verkar, det är lätt att ta en bild av ett välkänt landmärke, men inte så lätt att fånga det på ett unikt och ovanligt sätt. En bra resa vän behöver inte vara tekniskt perfekt, men det borde vara en varaktig påminnelse om en minnesvärd och unik resa.

Prova att fotografera kända landmärken på ett ovanligt sätt-kanske återspeglas i en fönster eller vatten, eller tas från en ovanlig vinkel. Ett fotografi av Eiffeltornet tas underifrån och tittar rakt fram är betydligt mer ovanlig och iögonfallande än de flesta bilder av den berömda landmärke. För ett annorlunda utseende, anser svartvit fotografi, det kan vara lika effektiva med stadsbilden eller ett naturlandskap, som den store fotografen Ansel Adams har visat.

Travel Photography bör använda väder och olika tider i dag på ett effektivt sätt. Grand Canyon ser mycket annorlunda ut när den fotograferas i starkt solljus, i dimman, under ett åskväder, under tidig morgon eller vid solnedgången. Städer och byggnader också kan visas på olika sätt under olika väderförhållanden, utan tvekan ett fotografi av StMark's Square i Venedig är effektivare och atmosfären när de tas på en dimmig morgon, än på en sommardag.

Bra Travel Photography också använder sig av detaljer. Medan jag fotograferar utomhus marknad, ta några närbilder av olika färger och strukturer av mat. Gamla byggnader kan ha fascinerande detaljer såsom fönster behandlingar, skorstenar, dörrkarmar och även strukturen på tegel eller trä, eller bokstäver. Även fotografering i stadens gator, ser upp till hustaken för en annan synvinkel.

Människor är viktiga när det gäller att minnesvärd resa fotografi, inte bara scener av folksamlingar, men närbilder av människor, särskilt om de är representativa för den plats som ska fotograferas. Ett fotografi av en polis eller ett palats belopp skydd upp London lika mycket som en bild av staden eller dess landmärken. Människor lånar också perspektiv på saker, eftersom det utan en person i förgrunden kan det vara svårt att uppskatta hur stor eller högt ett naturligt inslag är.

Samtidigt njuter resa Tänk att vissa kulturer, länder eller privatpersoner inte uppmuntrar fotografering eller låta sig fotograferas. Vissa statliga byggnader, militärbaser, flygplatser, museer och konstgallerier kan avskräcka eller förbjuda användning av fotografi. Om du är osäker, fråga alltid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.