Vilka är de bästa materialen för en Deer Fence?

En av de största problemen för många trädgårdsmästare är rådjur. I själva verket har uppskattningar placerade skador som orsakats av hjortdjur i USA i hundratals miljoner dollar varje år. Rådjur har några naturliga predatorer och tycks föredra väl befruktas och vårdas anlagda växter-mer än deras naturliga vegetationen. Följaktligen kan en hjort stängsel vara ett av alternativen för att skydda landskapsarkitektur.

Vissa studier har uppskattat att rådjur befolkningen i Amerika ensamt har hoppat från 500. 000 under 1940-talet till över 27 miljoner. Som ett resultat av alla växter som fortfarande är grön och är ätlig igenom vintern blir en speciell behandling för dessa söta däggdjur. Grund av den höga rådjur befolkning, har rådjuren vant sig vid sådana delikatesser-och oftast inte skrämd av människor.

Syftet med en hjort stängsel är att hålla rådjur borta från parkliknande anläggningar. Flesta rådjur kan inte hoppa över ett rådjur staket som är nio till tio meter (från 2,7 till 3,0 m) lång. Men många trädgårdsmästare som vill bygga en sådan lång rådjur staket begränsas av förbund i deras bostadsområden. För dessa individer kan en sex fot (1,8 m) staket vara det högsta tillåtna enligt koden-endast hop för ett rådjur. Därför måste de trädgårdsmästare ökar också avståndet som rådjur måste hoppa horisontellt, samt bygga en hjort staket som når koden högsta. Det bästa sättet att bygga en effektiv hjort stängsel och följa koden är att plantera buskar som kommer att växa horisontellt och vertikalt på varje sida av staketet väggen. Det är viktigt att anläggningen endast buskar som är resistenta mot rådjur-eller sådana åtgärder kommer att vara förgäves. Exempel på rådjur resistenta buskar omfattar fjärilsbusken, Buttonbush, Dogwood, fläderbär, Forsythia, och Coralberry. Allmänhet, inte rådjur inte gärna äter växter som är taggiga, har tjocka blad, har en medicinsk användning, eller har en mynta eller citron doft. Kontakta en lokal plantskola för att se vilka buskar växer bra i ett visst område. En av de senaste typerna av ett rådjur staket är gjord av plast maska som är ca 8 fot (2,4 m) lång. Det är utformat för att skydda skogsområden av en trädgårdsmästarens kulturlandskap från hungriga rådjur och levereras i rullar. Eftersom det är svart i färgen och det är virad runt träden, den lätt smälter in i landskapsplanering och kommer inte att bli en tankeställare ont. En annan form av en maska hjort stängsel är nätstycke. Det används för att skapa ett hinder för att hålla rådjur ute. Barriären är vanligen klar-igen, för att hålla landskapsplanering estetiskt tilltalande. Kontrollera koder och regler i varje kvarter för att se om antingen plast maska eller se igenom nettning är tillåten.

I sällsynta fall kan en hjort stängsel verkligen skapade som har en elektrisk ström som rinner igenom. I allmänhet kommer rådjuren får bara en lätt stöt av el-från ett batteri eller solar powered cell. Även om det kanske inte är så synliga som några av de andra alternativen, kan det störa fysiskt rådjur. Det finns otaliga alternativ för installation av en kvalitet rådjur staket, och en trädgårdsmästare måste helt enkelt bestämma vad som fungerar bäst för just deras behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.