Vad bör jag veta om att installera innerdörrar?

Få hem förbättring jobb kräver mer precision än att installera innerdörrar. En dörr måste hänga exakt rätt för att stänga korrekt och inte vara krokig. Processen kan ta flera timmar och kräver minst en måttlig förmåga att få det rätt första gången. Hanging en dörr korrekt anses vara en av de verkliga åtgärderna för snickeri skicklighet. Installera innerdörrar kan bli något lättare med hjälp av pre-hängde dörrar, även om det finns extra ekonomiska kostnaderna i samband med deras användning. Innan du installerar en dörr, är det viktigt att kontrollera öppningen för att se till att alla hörnen är fyrkantiga och att golvet är plant. Om utformningen runt dörren är inte kvadratisk att inom mycket snäva toleranser, kan installationen bli utdragna och mycket frustrerande. Där de behövs, kan korrigeringar göras genom att skjuta shims på plats tills kanten är plan eller lod. Detta ett steg tar en stor del av det enkelt att installera innerdörrar.

Om en pre-hängd dörr används, kan den ställas på plats och sedan shimmed att säkerställa korrekta vinklar. Att ställa dörren på plats bör botten sättas ned på plats, och den högsta sedan flyttade in i ramen. Det kan vara klokt att få hjälp på andra sidan dörren för att få det och bidra till att den dörren, om det behövs. När ramen runt dörr har shimmed bör efterbehandling spik spikas både genom dörren Jamb och shims, till den omgivande ramen.

Även om en pre-hängd dörr levereras med dörren redan bifogas gångjärn och sidostycken, kan det vara fördelaktigt att ta bort dörren och gångjärn vid installation av sidostycken till dörrkarmen. Detta kommer att möjliggöra mer exakta justeringar utan krångligheter tvungen att också hålla vikten på dörren hela tiden. Om detta sker eller inte är upp till den person som installerar dörren. Men, som en allmän riktlinje om den som utför installationen inte har en behaglig nivå erfarenhet av detta, kanske han vill lämna dörren och gångjärn bifogas. Detta eliminerar steget återmonterar gångjärn och därför utesluter möjligheten att göra ett misstag i det steget.

Montering av hårdvara är det sista steget för att installera innerdörrar. Detta är en enkel procedur, som kräver mer kunskap än vad som krävs för att använda en skruvmejsel. Den enda komplikation som kan uppstå är om strejken plattan är för stor för den inbuktning som har gjorts i Jamb. I detta fall indraget, kallas instickslås, måste mejslade ut för att tillgodose slutbleck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.