Vad bör jag tänka på när du köper stearin?

Det viktigaste att tänka på när man köper stearin är i vilket syfte vax är avsedd. Det finns många typer av vax och utan lite kunskap, en resa till ljuset butik kan visa sig vara fruktlösa. Vissa typer är avsedda att formas, medan andra är bäst lämpad som hälls. Vissa är rökig eller har naturlig doft, medan andra fungerar bra med tillsatt doft.

Paraffin är den vanligaste typen av stearin. Det är en oljebaserad biprodukt av råolja som har olika smältpunkter. Talg avger en hel del rök och lukt som många tycker oattraktiv. Det är ganska mjuk, så det fungerar bäst i containrar.

Bayberry vax var en tidig amerikansk kolonialt substitut för talg. Den är tillverkad av kokt bayberries, en process som kan använda så mycket som 15 lbs (6,8 kg) av bayberries att producera 1 £ (. 45 kg) av vax. Det är därför ganska dyr, men har en underbar naturlig grön färg och doft som vissa anser motiverar kostnaderna. Det är ett mjukt vax som fungerar bäst i containrar.

Soy stearin vunnit mycket i popularitet under det tidiga 21: a århundradet. Det är luktfritt och ren, kommer från en förnybar källa och är en krämig färg. Det håller doft mycket bra och inte bubbla eller behöver utnyttjas som paraffin. Den har lite mer krympning än andra typer av vax som kan göra det grop lätt och behöver toppad ett par gånger under nedkylningen. Det smälter vid olika temperaturer ungefär som paraffin.

Bivax är ett naturligt vax som är gjord av vax som finns i bikupor. Det brinner mycket långsamt och har en naturligt söt lukt för det. Det brukar vara lite dyrare, på grund av hur den skapas. Det är inte lämpade sig väl till hands molding eftersom det kan vara ganska klibbig.

Gel vax är en mineralolja-baserade stearin som gör bubblade tydligt ser ljus. Den har fått ett rykte om att vara farligt som det kan bli extremt varmt och brast behållarna att inlägga det. Av denna anledning är det viktigt när man arbetar med gel vax att använda en värmetålig behållare som gjordes speciellt för användning med ljus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.