Hur är organisk Garn skiljer den från andra?

Organic garn är annorlunda än andra typer av garn, eftersom det är framställt med hjälp av en helt organisk process. Detta gör garnet bättre för miljön, och det kan innebära att garnet också har producerats etiskt, genom ett bolag som upprätthåller en ansvarsfull hållning när det handlar om arbetare och källorna till dess garn. För konsumenterna är en av de viktigaste skillnaderna mellan ekologiskt garn och andra typer prislappen: ekologiskt garn kostar mer, ibland mycket mer. När det gäller garn som framställts med animaliska fibrer, när ett garn certifierat ekologiskt, betyder det att djuren själva är ekologiska, och så är processen för tillverkning av garn. Detta innebär att djuren utfodrats ekologiskt foder, upp på ekologiska betesmark, och växte upp utan användning av hormoner och kemikalier. När garnet var klippt och behandlas, användes biodegradeable rengöra tvätta garnet, och hela processen från klippning till spinning att göra färdiga garnet var övervakas så att inga icke-organiska material förorenat garnet.

garn av naturliga fibrer såsom linne, bambu och bomull som är certifierade ekologiska görs på samma sätt, från grödor upp ekologiskt och fibrer som sköts ekologiskt. Huruvida animaliskt eller vegetabiliskt ursprung, kan ekologisk certifiering och underhåll av ekologiska normer bli väldigt dyrt, som jordbruks kemikalier och kemiska produkter för behandling av garner tenderar att vara billigare än den ekologiska alternativ.

Fördelen för konsumenten är att han eller hon vet att garnet inte har bidragit till miljöförstöringen genom kemiska föroreningar, dålig markanvändning politik och intensiva jordbruksmetoder som band jorden dess näringsämnen. Vissa personer anser att den extra kostnaden för ekologiskt garn är värt denna förmån.

Ekologiskt garn finns i färgade och ofärgade dockor. Färgad ekologiska garner tenderar att vara extremt dyrt, eftersom ekologiska och naturliga färgämnen är mycket dyr. Garnet kan behöva doppas och behandlas speciellt för att säkerställa att den tar färg, och denna speciella vård ökar prislappen. Ofärgade garner faktiskt kommit i en regnbåge av färger, så många fibrer finns i en mängd färger naturligt, och vissa människor faktiskt tycker om att arbeta med ofärgade garn och låta naturlig färg för att komma igenom.

Människor kan använda ekologiskt garn, precis som alla andra garn, det normalt sett har en draghållfasthet jämförbara med konventionellt producerade produkter, och det kan vara allt från fint silke till grova, slubby ull, beroende på hur de ska bearbetas och hanteras . Ekologiskt garn kan också vara färgad av hem konsthantverkare. Att upprätthålla den ekologiska integritet garnet får konsthantverkare vill överväga att använda ekologiska eller naturliga färgämnen, inklusive färger som de har åstadkommit sig från naturliga källor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.