Hur är en Tjocklek Planer Används i Träbearbetning?

Om du inte redan gjort det, en bra inledning till ytan eller tjocklek hyvlar är vår artikel med rubriken: Hur är en Rikthyvel används inom träbearbetning? Eftersom trä ofta krökar och trålvarpet, särskilt direkt efter det är klippt ur en stock, har träindustriarbetarefederationen utvecklat tekniker för att skapa relativt platta styrelser. Att börja ett woodworking projekt, ett Woodworker brukar börja med grov timmer och måste gå igenom olika åtgärder för att säkerställa att den är platt. Denna process brukar kallas ytan. Några träindustriarbetarefederationen föredrar att använda handverktyg bara, men för de som använder elektriska verktyg, är en fogjärn vanligtvis används.

Några går på en fogjärn är vanligen tillräcklig för att ge en plan yta. Om du skulle vända styrelsen över, dock, och göra några ytterligare passerar, kan du få en plan yta, men det skulle inte nödvändigtvis vara parallell till första sidan. Ett annat verktyg krävs för att skapa en platt sida som är parallell med den första sidan-en tjocklek planer. En tjocklek planer har en platt bas och ett skärhuvud på toppen. Power rullar foder skogen för skärande egg och ta bort en liten mängd material-vanligen 1 /64 "till 1 /32" (. 5 till 1 mm). Om mer material måste tas bort, virket matas genom tjockleken hyveln för ytterligare passerar. När du har använt hyveln, du har två plana och parallella ansikten. För att slutföra ytbeläggning processen tar Woodworker vanligen delvis dykt styrelsen tillbaka till fogjärn till ruta upp i ena kanten. De återstående kanten är vanligtvis sågat upp på ett bord såg. Ändarna av styrelsen vanligtvis kvadrat antingen med en chopsaw eller på en crosscut släde på bordet såg.

Som namnet antyder kan en tjocklek planer också användas för att styra tjocklek av trä. Små mängder trä avlägsnas från varandra passerar tills önskad tjocklek uppnås. En uppsättning av skivor kan skickas via ett sista pass för att säkerställa att alla är av samma tjocklek.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.