Vad bör jag tänka på när du väljer Träbearbetning Sander?

träbearbetning slipmaskin du väljer för ditt trä butik beror mycket på vilken typ av projekt du vill göra med verktyget, men kom ihåg att en typ av slipmaskin inte kommer att kunna rymma alla jobb. Du kan överväga att köpa mer än en typ av träbearbetning slipmaskin, beroende på vad din butik behov. Välja rätt verktyg för jobbet kommer att spara mycket huvudvärk och frustration. Om du arbetar oftast på stora, tunga projekt som kräver att du tar bort en hel del material på gång, träbearbetning slipmaskin du kommer att vilja överväga en Bandslip. Detta större, använder handhållen maskin en solid koppar, silver som roterar på samma sätt som ett transportband. Den Bandslip bort stora mängder av material ur ett stycke och ska inte användas för detaljerad slipning. Ett exempel på ett program för denna typ av Träbearbetningsmaskiner Sander skulle vara att ta bort tjocka pälsar av lack eller färg från större bitar. Var försiktig, eftersom Bandslip tar bort mycket material snabbt, och det är lätt att ta bort för mycket material så ändrar form och karaktär av ett trästycke. Eftersom bältet går i en riktning, en Bandslip kan orsaka repor på ytan av träet.

För mindre, mer detaljerat inriktade projekt, överväga en planslip. Denna typ av Träbearbetningsmaskiner Sander finns i flera former. The Palm Sander är en liten driv anordning med ett block på botten som roterar i ett slumpmässigt omloppsbana för att förhindra repor. Denna typ av woodworking Sander är bra för mindre bitar av trä såsom gjutning eller Gips och tar ut betydligt mindre material än en Bandslip. En vinkelrätt planslip tar bort mer material än en palm slipmaskin och är bra för större jobb som kräver lång tids användning. Till skillnad från de Bandslip, kommer dock vinkelrätt Sander lämnar inte så många repor och kan användas för vissa detaljarbete.

För mycket stora projekt -- såsom fordonsreparationslackering projekt på större bitar av trä-överväga en bänk Sander. Detta träbearbetning Sander fungerar på ungefär samma sätt som en Bandslip, men är en större apparat som sitter på en bordsskiva eller som kan fästas på en arbetsbänk. Många bänk sanders även en roterande slipning skiva, vilket är bra för något mindre bitar och stycken runda. En bänk Sander tar bort stora mängder material, så var försiktig med det här verktyget om du arbetar på en pjäs med en massa detaljer. Denna typ av slipmaskin skapar stora mängder damm, så se till att överväga en damm-insamlingssystem med den här enheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.