Vad är en violin?

violin är sopranen medlem av strängen familjen, som även omfattar, från högsta till lägsta, viola, cello och kontrabas. Man förkortas Vln. i betyg, som skiljer det från Viola, som är Vla. Det finns två violiner, tillsammans med en viola och cello i en stråkkvartett, och delar av både första och andra fiol i orkestrar, möjligen 30 in alla i stora orkestrar. The violin, liksom viola , hålls under hakan och vilar på spelarens vänstra axel. är Halsen innehas av till vänster, som används för fingering, medan den högra handen håller bågen. Fiol är en icke-införliva instrument och har fyra strängarna stämda i femtedelar på G3, D4, A4 och E5. Den högsta lägrade strängen, E-strängen, kallas den första strängen. När du spelar fiol, fingrarna på vänster hand trycka på strängarna för att kontrollera vibrato och tjära, samt att skapa effekter såsom konstgjorda och naturliga övertoner, finger tremolo, Glissando, flera stopp, portamento och drillar. I finger pizzicato, plockar den vänstra en sträng, men oftast, plockning och bugade är vänster till höger att utföra. I utförandet med fiol, drar den högra, strejker, eller studsar båge över strängarna, forma rörelsen till önskad effekt-inklusive båge tremolo, détaché, louré, martele, portato, spiccato, staccato och sul ponticello-eller, för att skapa pizzicato, plockar strängarna. Virket för violin bågen används i vissa fall dras mot strängen i Col legno tratto spela, eller knackade på strängarna i Col legno battuto spelar- col legno betyder "med trä. "

Bow riktning är en viktig faktor för ljudproduktion på fiol. Medan upstroke, där spelaren drar bågen över strängarna början i fören synpunkt, tenderar att skapa ett crescendo och används ofta på unaccented slår i baren, nedåt, där spelaren drar bågen över strängarna slutar i fören synpunkt, tenderar att skapa en decrescendo och används ofta på det första slaget i en bar, liksom andra accentuerat anteckningar.

är The violin används som en del av kärnan i ensemblen i orkestrar av alla typer och storlekar, där det fungerar också som en av de främsta soloinstrument. Soloviolin kan också hittas i jazz, blues, klezmer, ungersk zigenarmusik, och andra inställningar. Famous violin concertos omfatta de av Beethoven, Mendelssohn, Mozart, Brahms, Tjajkovskij, och Paganini. Några noterade violinister omfatta Midori, Jascha Heifetz, Fritz Kreisler, Yehudi Menuhin, Anne-Sophie Mutter, Niccolò Paganini, Itzhak Perlman, Isaac Stern och Pinchas Zuckerman.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.