Vad är en väggmålning?

en väggmålning är ett extremt stort konstverk, oftast en målning, appliceras på ytan av en vägg, tak eller golv. En väggmålning kan vara ett av flera olika stilar, men alla syftar till att bringa skönhet till byggnaden, både inom och ut. Många större städer funktionen väggmålningar hinder längs motorvägen ljud eller vägtunnlar. Du kan också plats en väggmålning på sidan av ett centrum byggnad. Raffinaderier och energibolagen använder ibland en utomhus väggmålning att införa färg och ljusstyrka och avleda ögat från industriella skorstenar och maskiner.

Även om de flesta av oss säkerligen bekant med utomhus väggmålningar, vi kan bara koppla en inomhus väggmålning med verk som Michelangelos berömda Creation eller yttersta domen , både pryda insidan av Sixtinska kapellet. Renässansen omfamnade konstnärer, som utmärkte sig på realism i väggmålningar, lämnar arbetar oöverträffad i dag. Idag är det inomhus väggmålning oftast används för att öppna upp en vägg genom att utöka en utomhus landskap eller genom att förvandla ett rum i en exotisk djungel, romerska badet, eller Scenic mountaintop. En Fleur de Lis -inspirerade väggmålning över en dörröppning ger en äkta fransk stil och kan knyta med antika möbler, skapa en trevlig tema. Förutom konst kan en väggmålning också användas för att skapa ett faux finish. En vägg kan målas för att likna slitna tegel, rik paneled trä eller vita grekiska gips komplett med vining växter, balkong och utsikt över Medelhavet. Trim och formning kan ta på någon leta efter en smakfull accent. Använd en mur för att skapa marmorpelare, utsmyckade kakel, eller den varma känslan av Adobe.

restauranger använder ofta inomhus väggmålningar att köra hem ett tema. Mexikanska restaurangerna har ofta väggmålningar av en festlig mexikansk by. För mindre företag, en utomhus väggmålning på en vägg som står trafiken kan fungera som en annons. Om du är bra med en borste, anser måla din egen väggmålning. Skulle du vilja att dölja en dörr, skapa en läsplatser, öppna upp ett rum, eller mildra rätt vinklar på väggar? En väggmålning kan uppnå allt detta och mer. Om du inte känner till uppgiften eller inte anser dig kreativ, en väggmålning konstnär kan måla området för dig. Han eller hon kommer gärna med förslag på vilken typ av design kan åstadkomma den avsedda påverka.

En inomhus väggmålning bör harmonisera med temat huset och dess färger och inredning. Om du planerar att ändra dessa, är det bäst att göra det före målning av väggmålning. En bra mural konstnär borde ha bilder på hans eller hennes arbete. Om portföljen innehåller några lokala offentliga byggnader, är det en bra idé att se konstnärens arbete personligen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.