Vad är en oboe?

Oboen är både en familj av instrument och ett enda instrument och medlem av den dubbla Reed grupp träblås, som också inkluderar säckpipa, baryton oboe, fagott, kontrafagott, engelskt horn i F, Heckelphon , och oboe d'amore. Den dubbla rörblad som är medlemmar i oboe familjen är följande, ordnade från lägsta till högsta.

  • Baritone oboe , även kallad bas oboe . Detta instrument är en oktav lägre än oboe. Engelska kompositören Gustav Holst använt det i Planets , men det är föga använt nyligen. Idag är det Heckelphon, ett instrument cirka fyra meter lång och lägrade en oktav lägre än oboe, ofta byts ut. Den Heckelphon utvecklades som svar på Richard Wagner begäran när han besökte Heckel fabriken, en tysk tillverkare fagott, i slutet av artonhundratalet.

  • engelskt horn eller cor anglais är en femtedel lägre än oboe.

  • Oboe d'amore är en liten ters lägre än oboe.

  • Oboe , en icke-införliva instrument spelas av en oboisten .

utvecklades Oboen från sin föregångare, ett stycke instrument kallades skalmeja , som fransmännen Jean Hotteterre och Michel Philidor under sextonhundratalet. Det skalmeja var en dubbel-rö av medeltida renässansen. Det gjorde upp en del av den militära band saracenerna under korstågen, tillsammans med trumpet och trummor. Den skalmeja kom i sex storlekar, från Sopranino till stor bas. Större shawms kallades bombardes . I början av oboe, kallad engelska är ett hautbois eller hoboy , som antyder hur namnet utvecklas.

en oboe har tre delar: den övre leden, den nedre leden, och klockan. Tappar används för att ansluta dessa delar. Det finns två huvudsakliga system för oboe konstruktion: den franska Conservatoire system , som Frédéric Triébert utvecklades i slutet av artonhundratalet, och en engelsk system kallat thumbplate system . Det finns också dubbla systemet oboer.

Oboe används i orkester och band ensembler. Tyska kompositören Johann Sebastian Bach första två Brandenburg Concertos inkludera oboe. Oboe är rösterna som ankor i ryska kompositören Sergej Prokofiev's Peter och vargen . Oboer ingår även i jazzens repertoar. Charlie Parker's Bird with Strings album också funktioner oboe.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.