Vad är en kör?

En kör är en grupp sångare som utför tillsammans, med eller utan ackompanjemang av musikinstrument. Du kan också höra en kör kallas en kör. Körer runt om i världen är otroligt varierande, från casual sekulära grupper som träffas och utför regelbundet högt organiserade Kyrkokörer featuring en rad mycket disciplinerad sångare. Både sekulära och religiösa Musiken är komponerad för kör, och en del körer också anpassa befintliga musikaliska stycken för prestanda.

Historien om refrängen är ganska gammal. Grekerna använde en mässande kör åtfölja scenframträdanden, till exempel, och den medeltida kyrkan som även användes skanderade Plainsong att följa gudstjänster. Gradvis begreppet en polyfonisk eller "många tonande" kören började växa fram, med musikaliska kompositioner featuring flera delar och som kan sjungas tillsammans och enskilt, och modern körer normalt sköter flerstämmiga kompositioner som en presentation av stämmorna.

Det finns många olika typer av kören. Blandade körer finns både män och kvinnor, och det är också möjligt att hitta manskörer, kvinnors körer och barnkörer, inklusive barnkörer könsuppdelad. Det utförda kompositioner varierar mycket också, beroende på körmedlemmarna och den miljö som de utför.

Vanligtvis kör leds av en dirigent, på ungefär samma sätt som en dirigent leder en orkester. Sjunga i kör är inte bara en fråga om att öppna munnen och Belting ut låtar heller. Medlemmarna i kören måste vara perfekt samordnad eller prestanda kommer att låta "off", även om det kan vara svårt för att hålla fast varför prestanda, det låter fel. En bra Kören består av människor som sjunger tillsammans, perfekt på plan, med röster och nivåer volym som kompletterar varandra. När en kör är väl organiserade, deras prestationer kan vara särskiljande och mycket övertygande. Några mycket kända verk har komponerat för körer, bland annat oratorier av Händel. Choral prestanda är särskilt populärt i semesterperioden, och i klassisk musik festivaler, men körer kan också utföra jazz kompositioner och verk från andra musikaliska genrer.

Vissa samhällen har casual gemenskap körer som välkomnar alla som vill delta. Typiskt människor som vill ansluta sig till dessa körer måste visa förmåga att sjunga och läsa noter, och de måste kunna förbinda sig till en praxis schema. Körer finns också i skolor, religiösa församlingar, och kollektiv av musikartister som stad orkestrar och operahus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.