Vad är en ballad?

Ballad har flera betydelser. För en, är en ballad en populär sång som ofta berättar en historia. . Dessa ballader kännetecknas av sådana funktioner som tecknen, dramatisk tomter, och kan innefatta dialog, liksom åtgärder.

Det finns ett antal ballad folkvisor, framförallt "John Henry", "The Ballad av Tea Party", "Edward", "Lord Randall," "Barbara Allen", "Clementine", "The Fox", och ett antal om Robin Hood. Det är intressant att notera att balladen om Boston Tea Party är, och några nu tycker att The Ballad of John Henry också kan vara, bygger på verkliga händelser. "Edward", "Lord Randall," och "Barbara Allen", å andra sidan är alla berättelser om tragiska fiktiva romaner. "Clementine" är tragikomisk, med en hjältinna som bär sill lådor för sandaler. Och "The Fox" och åtminstone några av Robin Hood ballader, medvetet komisk, med "The Fox" featuring talande djur, och en kvinna som omväxlande kallas "Old Mother Flipper Flopper," "Old Mother Giggle-kackla", eller "Old Mother Pitter smattra," till exempel. En specialiserad enligt ballad förekommer i samband med opera. Ballader användes för att berätta backstory i handlingen. Noterade opera ballader förekommer i Richard Wagner's Der Fliegende Holl? Nder, Den flygande holländaren på engelska, Modest Petrovich Musorgsky s Boris Godunov ; Mikhai Ivanovitj Glinka's Ruslan och Lyudmilla , med ett libretto av Valeriana Fyodorovich Shirkov och Otto Nicolai's Die lustigen Weiber von Windsor, Muntra fruarna i Windsor , på engelska, med ett libretto av Salomon Hermann Mosenthal.

A jazz ballad, å andra sidan är en kärlekssång som är långsam, sentimental, och intim. Ofta i 4 /4 och med en 32-bar form. Exempel på klassiska jazzballader inkludera "It Might As Well Be Spring", "My Funny Valentine", "Some Other Spring", "The Man I Love", "In A Sentimental Mood", "Misty" och " 'Round Midnight . "I populärmusik, har termen balladen ofta använts för att hänvisa till Beatles låtar som" Yesterday "och" Norwegian Wood. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.