Vad är en Viola?

viola är ett stränginstrument som är kusin till fiol. Det spelar på ett djupare virke än fiol och betraktas som ett alt till violinen s sopran. Även om de flesta antar violan är mycket större än fiol, är detta inte fallet. Genomsnitt flesta viola är ca 16 inches (40,64 cm) långa. Detta är bara 2 inches (5,08 cm) längre än ett fullständigt fiol. Den minimala storleken Skillnaden beror på ett rikare och mellower ljud än de som tillverkas av violin. Att replikera akustiken i en fiol skulle viola måste vara minst 21 inches (53. 34 cm) lång. Men skulle det visa sig vara opraktiskt för ALTVIOLINIST. Däremot har försök gjorts för att producera violin-liknande akustik på viola. Vissa violas har nästan 19 inches (48,26) lång. Detta är fallet med violan som ursprungligen använts för många av Wagners operor.

De flesta är nöjda med den traditionella storleken dock, och många violinister göra hoppa till viola. Instrumentet kan vara bekvämare att spela för personer med större händer. Som väl är viola inte ett första val instrument för många. Faktum är att många violinister lära violan att kvalificera sig för musikalisk stipendier som de annars inte skulle kunna få så violinister. Det är förvisso sant att viola spelare är i mycket större efterfrågan på grund av instrumentets mindre popularitet. Det betyder inte att vissa människor inte är strikt viola fans. Exempelvis J. S. Bach och Mozart båda föredrog att spela viola i orkestrar att spela fiol. I själva verket skrev Bach och Mozart några av de viktigaste tidiga verk för viola. Bachs Brandenburg Concertos funktioner omfattande viola harmoni. Mozarts string kvintetter, med två violiner, en viola och en cello, är utmärkta utmaningar för violaster. Det finns mindre viola solon, även om många violin eller cello solon har transkriberats för viola. Oftast, viola delar är harmoni snarare än melodi. Dock kan ett fåtal stå ut bitar som Debussys Sonat för flöjt, viola och Harp ger ALTVIOLINIST en huvudroll. är Violan ofta vara något svårare att spela än fiol. Bågen är längre och armen måste hållas lite längre bort från kroppen. Musik måste vara böjda något snabbare än fiol arbeta för att uppnå den lämplig ljud vid lämplig tidpunkt. I likhet med fiol, viola stråkar är fyra till antalet och inställda i de flesta fall, i större femtedelar. Strängarna är C, G, D, A, jämfört med fiol's G, D, A och E. Mest viola musik är också skriven i alto klav. Detta klav är ganska ovanligt och kan ge violinisten byta till viola ganska huvudvärk. Däremot skulle den lägre C violan gör det utmanande att läsa och lära sig ner anteckningar violan i G-klav. En del musik skriven för högre strängar violan ibland vara skrivna på G-klav, men det kan vara svårt för oerfarna musiker att växla fram och tillbaka mellan klaver. Rutinerade musiker är vanligtvis bekanta med både klaver, och bas klav, särskilt om de har någon tidigare erfarenhet av att genomföra.

Modern viola spelare som Cathy Basrak, de viktigaste ALTVIOLINIST för Boston Pops och Boston Symphony är väl värda att höra. Vidare är viola musik inte enbart provinsen symfonisk musik. Man kan höra violas i Kansas "stora hit Dust in the Wind och Velvet Underground skisserat violas på två album. Violas är också populär i folkmusiken och countrymusik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.