Vad är en Unitard?

unitard är ett organ-längd, single-piece plagg, oftast gjort av elastiska tyger som Lycra, som noggrant följer kroppen. De tidigaste unitard stilar troligen den våtdräkt, som bars av den mycket specifika tillämpningen av snorkling och dykning i kallare temperaturer. För alla avseenden, är en våtdräkt verkligen en unitard, även om det är av gummi och är mycket skrymmande än de flesta unitards. Den Catsuit också äldre än unitard och är en form passande en bit plagg som blev populär under 1960-talet. Dessa tidiga unitards var populära på TV äventyr och spionera visar liknande The Avengers . Idag Catsuit ses och bärs av tecken i en rad filmer science fiction som X-Men . Tidigt catsuits kan vara gjord av elastiskt tyg eller läder. Lädret Catsuit är en mycket bromsande kläder, och för kvinnor, ofta har en inbyggd korsett. Michelle Pfeiffer har förklarat tidigare att hennes beslut att inte spela Catwoman igen byggde till stor del på att behöva passa in i den mycket restriktiva Catsuit costuming.

Lycra, som uppfanns i slutet av 1950-talet, var inte allmänt tillgänglig i flera decennier. Av 1970-talet var det mycket lättare att hitta. Rockstjärnor, som Freddy Mercury och David Bowie, bar ofta unitards när de utför. Den unitard migrerade även till dansen världen, där många dansare hittade dem oändligt mycket bättre till trikåer och strumpbyxor ensemble. Både manliga och kvinnliga gymnastiken stjärnor kan bära unitard, och manliga och kvinnliga is skridskoåkare ofta använda dem för prestanda eller praxis.

För en tid på 1980-talet, blev unitards extremt populärt som vardagskläder, i motsats till Athletic kläder, och kan bäras ensam eller med en stor skjorta eller kjol. Inom hälso klubbar över hela världen, unitards ofta att föredra klädkod aerobics instruktörer. Idag är det ganska vanligt att se akrobater, gymnaster och en rad andra idrottare utföra i unitard. I Las Vegas på burlesk visar kvinnor bär idel unitards att lägga till stöd, men ger en illusion av nakenhet.

Den unitard i tidiga versioner alltid featured långa ärmar. Vissa unitards med en tank top är nu populära, och lite svalare att bära. Faktiskt tanktaket unitard tycks vara inspirerad av brottning singlet, ett stycke plagg med en tank top som slutar strax ovanför knät.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.