Vad är en Shofar?

En shofar är en böjd och polerat horn med öppningar upptill och nertill. Det är oftast tillverkad av en bagge horn. Det kan aldrig göras från en ko horn eller från en kalv horn, eftersom det anspelar på den dyrkan av guldkalven som fördömde i Toran. Det kan heller inte göras från djur som inte anses kosher, som det instrument som används främst i judiska religiösa ceremonier.

Alla tränar Judisk kan bli en shofar fläkt. Han eller hon kallas Tokea, som betyder "Blaster. "Det kan bli jobbigt att slå shofar vissa dagar i ritualer. Men vet en bra Tokea att blåsa shofar är jämförbar med blåser en trumpet eller signalhorn. Shofar Det tar mindre ansträngning när de släpps ut på ena sidan av munnen, samt vibrerande läpparna.

Exempel på Rosh hashana, det shofar blåses 100 gånger för att beteckna det nya året. Det är också blåst i slutet av Yom Kippur som tecken på att denna dag av omvändelse och minnet har kommit till ett slut. Det shofar används inte på sabbaten eftersom Tokea kan av misstag bär horn från plats till plats. Detta innebär arbete, och är därmed förbjudet på sabbaten. Även under dagarna efter Rosh hashana, en dag som infaller på sabbaten inte omfattar shofar blaster. Faktum är att när Rosh hashana infaller på sabbaten, den religiösa respekten för den äger rum nästa dag.

ljudet av shofar är tänkta att vakna och inspirera Judisk, eller alternativt används som ett meddelande om att en som kallas att överväga andliga frågor. Detta kan ske med tre olika ljud från shofar. En kort spränga kallas tekiah. Tre korta anteckningar turneringar i följd kallas shever och teru'ah, är benämningen för nio snabba meddelanden spelas ena efter den andra.

måste man se till hålla shofar från skador. En skadad shofar kommer inte att producera ljud på rätt sätt, särskilt om det finns några hål i hornet bortsett från de två största. Efter flera års användning horn kan bli lite skeva från fukt den stöter på när det har gått.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.