Vad är en Patina?

Patinas är filmer som utvecklas på ytan av en metall, trä eller annat ämne under en tid. I många fall är utvecklingen av en patina anses önskvärt och kan faktiskt öka värdet på objektet. Ibland kallad naturlig toning, var en patina gång endast uppnås med tidens gång. Moderna metoder har gjort det möjligt att skapa en patina på mycket kort tid. En av de mer önskvärda former av patina har att göra med den gradvisa utvecklingen av en brun eller grön hinna på metallföremål. På grund av exponering till frisk luft och den naturliga processen av oxidation, en gammal metall såsom koppar och brons tenderar att utveckla en patina som ofta är en behaglig grön nyans. Kupoler och tak på byggnader som huvudnummer delar av koppar tenderar att utveckla denna gröna skugga under ett antal år. Den patina är ofta förutsetts i den ursprungliga utformningen av strukturen och är en effekt som ägarna ser fram emot att äga rum under tiden. En patina också ofta utvecklas med olika delar av smycken över tiden. När det gäller smycken som har nått en ålder där de bitar anses antika, i närvaro av en patina är tänkt att förbättra de allmänna utseende och de smycken. När detta är fallet, rengör smycken för att ta bort patina är inte önskvärt, eftersom åtgärden verkligen minskar värdet av pjäsen.

Lädervaror kan också utveckla en behaglig patina över tiden. Skinnjackor och bälten kommer att få en mörkare brun patina som materialet börjar ålder och bli suppler vid beröring. Detta är en anledning till att många människor föredrar utseendet på åldern läder till utseendet av en ny läder plagg eller tillbehör. Den patina ger en air av att vara en bekväm och värderas posten, inte något som precis kommit från butiken.

Weathered trä också uppnå en attraktiv patina med tiden. Liksom antika smycken, kan äldre trä inredning och tillbehör utveckla en nyans eller ton som talar för många års användning och skötsel. Den naturliga åldrandeprocessen låter denna patina att utvecklas och kommer att lägga ännu mer av en känsla av historia och beständiga den dyrbara pjäs.

Huruvida patina finns på trä, läder, smycken eller metall, råder det inget tvivel om att förekomsten av detta färgglada film betraktas ofta mycket önskvärt. Detta beror ibland på att patinan förbättrar utseendet på pjäsen, men samtidigt påminna folk under lång tid av den post som har legat runt tillräckligt länge för att uppnå patina.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.