Vad är en Outro?

Många poplåtar avsett för radio airplay innehålla både en instrumental inledning och en instrumental fadeout, känd i underhållningsbranschen som en intro och en outro . En väl producerade outro ger låten en tillfredsställande slutsats så nästa låtens intro är inte Jarring till lyssnaren. Ibland kan en låt, särskilt en klassisk pjäs eller vintage standard, kommer att innehålla en slutgiltig tagg eller extro i stället för att bara uttoning. Den "raka och en frisyr" slut på Barbershop Quartet musik skulle betraktas som en tagg eller outro, till exempel.

Den outro av en poplåt gör att disken jockey tillräckligt med tid för att tillkännage namnet på låten eller artisten, identifiera stationen och /eller införa nästa låt med en underliggande sund säng. Vissa låtar, som Eagles "" Hotel California "huvudnummer mycket lång outros med förlängda gitarrsolon och en gradvis blekna. Andra låtar som romantikerna "" What I Like About You, "slut kraftigare, en effekt som kallas en kall outro . Låtar med kallt vinjetter och outros kan kräva skivan jockey att fylla luckan med på luft smattra eller en tidigare musikalisk jingle.

En outro följer i stort sett sista refrängen i en poplåt, och får eller inte får behålla den öppna strukturen i låten själv. Den utökade outro av Lynyrd Skynyrd's Anthem "Freebird" är mer av en tvilling gitarr jam spelat i ett snabbare tempo än evangeliet-tinged verser och refränger. Den outro till Cream's magnum opus "Badge" har en piano-och-gitarr duell som upprepas och expanderar på piano riff hört hela låten. är andra outros skapas under redigering fas, inte prestanda fas . Det outro till Beatles "Hey Jude" är en gradvis BORTTONING av bandet och andra upprepa den enkla men effektiva "nah nah nah, NAH NAH NAH NAH" refräng medan Paul McCartney kör sången med libbed annons rop och skrik. Eftersom artisterna var i ett sådant spår, själva låten kunde ha fortsatt tills alla kollapsade av utmattning. Istället skapade tekniker en mer radiovänliga outro av blekna låten ut på topp.

Inte alla låtar har eller ens behöver utökas outros, men många låtskrivare förstå behoven av TV-branschen och försöker ge en tillfredsställande slutsats som skulle segue mer eller mindre smidigt i nästa låt på radion eller på en dans part.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.