Vad är en Minuet?

När det gäller exempel på social dans som verkligen är vackert flyttar, inget kan toppa menuett. Anpassad från minuetto i Italien, hälsar de menuett från Frankrike, och hämtar sitt namn från det franska ordet Menuet , vilket attraktiv, liten och känslig för beröring.

Menuet ger förvisso ett träffande beskrivning av menuett, eftersom dansen handlar om två människor som skapar en vacker bild med en serie graciösa rörelser. Här är lite bakgrund om den franska menuetten, liksom några av anledningarna till detta franska dansen har varit populära i många århundraden. Det finns ett antal exempel på menuett och dess utveckling under 17th century. Högraffinerade minuets skapades som social dans som var värdig opera. I slutet av seklet var anpassad till menuett till en rörlig svit som tjänade till att bränsle popularitet dansen. Medan den franska versionen var något mindre upptagen och frenetisk än den italienska barocken dans, det fanns ett antal egenskaper som delas av de två. I själva verket är menuett ofta klassificerats som barock i naturen. Med tre /fyra tempo, var menuetten energisk nog att behålla en lojal publik även som barocken började avta i popularitet.

Under 19 och 20-talen började menuett att anpassa sig på nytt, denna tid blivit en favorit med hög samhälle dans och evenemang. Klassificeras ofta som ett perfekt exempel på sällskapsdans, hur populärt det menuett spridit sig till USA, där man fann sig snabbt i dessa delar av den framväxande amerikanska kulturen som syftar till att skapa en social miljö som liknar dem som finns i äldre europeiska länder .

Under de första decennierna av 20th Century fick sällskapsdans marken med arbetarklassen också. Som dansställen öppnat runt om i landet, blev menuetten ännu mer populär. Intressant nog menuett dansa fortsatte att vara populär även när ballroom dance bleknade för en tid. Dansskolor anses ofta menuett att vara en av de viktigaste danser, och skulle omfatta undervisning på dans teknik som en del av den grundläggande läroplanen.

I början av the 21st Century, har menuett förblivit ett starkt alternativ för graciösa dans. Nästan alla åldersgrupper har utseendet på menuett i prestanda. Dansen fortsätter att vara en favorit vid sociala tillställningar under varje ny säsong. Dansskolor inleda fortfarande intresserade personer i grundläggande drag i dansen och unga älskande kan njuta av intimitet att engagera i menuett. Kombination av stil, elegans och en mild luft i rörelse, kommer menuett utan tvekan att fortsätta locka till sig anhängare i det nya millenniet, precis som man har sedan 17th century.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.