Vad är en Lullaby?

Vissa musikgenrer utvecklats i relation till en viss situation. Ett exempel på detta är vaggvisa, som ursprungligen utsetts komposition för röst för att söva ett barn att sova. Den Lullaby sjöngs av den person som innehar, gunga, eller sitter bredvid barnet, och ofta var i andra person, behandlar barnet direkt. Den lugnande musik i en vaggvisa har också använts för att lugna eller distrahera ett barn som kände sig upprörd eller dåligt. Det är typiskt för en vaggvisa som präglas av ödmjukhet, sötma, och upprepade menade ord vara standardiserade snarare än uppmärksamhet-får. Vaggvisa kan berätta en historia eller trösta ett barn med löften om säkerhet eller behandlas när de vaknar. The Lullaby "Hush Little Baby" berättar historien om en rad gåvor från föräldern till barnet, som syftar ytterst till berömma barnet. "Hela natten", en översättning av Harold Boulton en traditionell walesisk vaggvisa "Ar Hyd Y Nos," lovar barnet att föräldern kommer att följa hela natten för att behålla barnet säkert eftersom den sover. Typiska engelska versionerna av "Brahms Lullaby," från tyska av Johannes Brahms, uttrycker liknande känslor. The Lullaby från operan Hans och Greta av Engelbert Humperdinck, med text av Adelheid Wette efter bröderna Grimms saga, är en vaggvisa sjungs av ett barn som tar tröst i att skyddas av skyddsänglar runt hela sängen. "Tender Shepherd" från musikalen Peter Pan, som har musik av Mark Charlap och Jule Styne och text av Betty Comden, Carolyn Leigh och Adolph Green, är ytterligare ett exempel på barn som sjunger godnatt sång. Herden sannolikt syftar på Jesus " liknelsen om fåren i Nya Testamentet, med sannolikt innebär att barnen kommer att övervakas av Gud när de sover.

Andra lullabies inte kan vara så lugna och mjuka, dock. "Rock-a-bye, Baby, berättar" av ett barns vagga faller ur en krona. Wolves göra framträdanden i ett antal italienska vaggvisor, och några vaggvisor från olika platser hänvisa till folksagor av kulturen. Det finns även klagan lullabies om barnet eller någon annan blir stulen eller modern luras och att behöva ge upp sitt barn.

Med tiden har passerat, genre av vaggvisa har också kommit ut i mysig miljö vid barnets säng, och kommer in i konsertsalen, med utveckling av vaggvisor konstmusik, inklusive de bitar som kallas Berceuse Wiegenlied och. Dessa bitar kan antingen vara sång, instrumental, eller tillsammans röst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.