Vad är en Kazoo?

En kazoo är ett musikinstrument som skapar ett surrande ljud när spelaren surrar i den. En kazoo är en del av mirliton familjen slagverk. Mirlitons har ett vibrerande membran som förstärker den surrande ljud och härrör från gamla afrikanska instrument. Första kazoo tillverkades på 1800-talet. Idag är de flesta tillverkade av plast och används som enkla att spela musik leksaker för barn. kan en kazoo betraktas som en okonventionell vindinstrument sedan, till skillnad från konventionella blåsinstrument, har den inga knappar eller ventiler och spelas annorlunda också. Den kazoo beror enbart på spelarens röst för att skapa ljudet. Det brummande gör att membranet att vibrera och förändringar med ljud i spelaren röst. I andra mässing och Träblåsinstrument, är ljudet bara förstärks av surrande produceras av läpparna. En kazoo är öppen på båda ändarna och har en avsmalnande slut längst ner. Membranet är i ett avsnitt på toppen av kazoo kallas ett torn. Kazoos vanligen är korta och rörformiga, men kan göras i nästan vilken form som helst så länge båda ändar av den är öppen.

Alabama Vest uppfann den moderna kazoo på 1840-talet och tog sin plan för instrumentet klockan maker Thaddeus VonClegg. Vest och VonClegg höll kazoo demonstrationer vid Georgia State Fair 1852 och fick ett bra gensvar på sina nya instrument. Emil Sorg och Michael McIntyre skapade en stor metod skala tillverkning göra kazoos i början av 1900-talet. McIntyre fått patent 1923 och grundade den ursprungliga amerikanska Kazoo Company.

Även kazoos idag är oftast gjorda av plast, kan en kazoo vara gjorda av trä, metall eller glas. Vissa kazoos är gjorda av silver eller guld. Vax papper var ursprungligen det material som används för vibrerande membran, men silikon plast ersatt det sedan vax papper tårar och är inte långvarig. Den vibrerande membran är avgörande i en kazoo som tunnfilmsbaserade resonans ljudet av spelarens röst.

De kazoo tre pjäser är formsprutade och sedan sätta ihop, dekorerad och förpackas. Vissa kazoos säljs som reklamartiklar och är dekorerade med företagslogotyper. Flesta kazoos har enkla klistermärken tillämpas på dem, medan andra har ett silkscreen design. Den silkscreen process kan maskinen skriva ut den färgade bläck direkt på kazoo. Bläcket är snabbtorkande tillräckligt för att tillåta kazoo torka innan det lämnar maskinen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.