Vad är en Cornet?

kornett, liksom de mer kända-trumpet, är medlem i mässing familj av instrument. Den mässing familjen är ofta indelade i horn, trumpeter, tromboner och tubor. Kornetten är medlem i trumpet gruppen med bas trumpeter i Eb och Bb, trumpeter i Bb, C, D och Eb, Piccolo trumpet i A och BB i Bb och Eb Glasstrutar samt Bb flygelhorn.

Även orkestern musik har skrivits kräver kornett, är trumpeten används oftare i orkestrar i dag, trots att experter anser att det inte är en exakt substitut. Även om trumpet och kornett är både diskant ventil instrument och Bb-versionerna har samma sortiment, är deras sound annorlunda. Medan trumpet beskrivs som lysande, kornetten ljudet beaktas mer horn-liknande och fyllig. Trots de båda använder överton serien producera platser.

kornetten fortsätter att användas i vinden ensembler, orkestrar teater och band konsert. Det används också i Dixieland jazz, British mässingsorkestrar, Frälsningsarmén band samt militära musikkårer. Sopranen strut har slagit kvart över, i Eb och används för countermelodies. Det är en grundläggande del av ett brittiskt blåsorkester, tillsammans med Bb Kornett.

Famous cornetists omfatta Herbert Lincoln Clarke (1867-1945), som utförs i band Patrick Sarsfield Gilmore (även kornettist), Victor Herbert och John Philip Sousa. Louis Armstrong, känd som en trumpetare spelade kornett fram till 1925. Leon Bismark "Bix" Beiderbecke (1903-1931) och Jimmy McPartland (1907-1991) var två andra välkända cornetists.

Famous orkesterverk som inkluderar kornett inkludera Georges Bizet's Carmen : Suite No 2, Peter Tjajkovskijs Capriccio Italien , Igor Stravinsky's Petrusjka , Hector Berlioz ' Symphonie Fantastique , och Sergei Prokofiev's löjtnant Kijé . Kornett användes vanligen av Sir Arthur Sullivan i operetter han med och skrev med Sir William Schenk Gilbert.

Jean Baptiste Arban, en fransk kornettist som skrev den första kornetten instruktion bok, som också består ett antal solon för instrumentet. Herbert Lincoln Clarke sammansatt för kornett och spelade det. Den populära repertoar omfattar arrangemang av folkvisor, valser, polskor och andra populära melodier sång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.