Vad är en B-Side?

A B-sidan är bokstavligen den andra sidan av en fonografskivor, sedan mätningarna kan ha spår pressats till båda sidor. Över tiden kommer dock termen "B-sidan" har kommit att bli förknippade med specifika konnotationer i musikbranschen, snarare än den fysiska konstruktionen av rekord album. B-sidor är spår som är ovanlig, sällsynt, eller sekundär, som anses mindre viktigt än "A-sidan" sånger, som är avsedda att träffar. Ibland dom om vad som bör marknadsföras som en A-sida och vad som ska marknadsföras som en B-sida är avstängd, vilket framgår av många B-sidor, som senare blev mycket populär. I början av inspelningen, inte alltför stor vikt har lagts till A-och B-sidorna av ett rekord. Skiftet började när skivbolagen började sätta låtarna de ansåg skulle vara träffar på A-sidan, med sekundära låtar och kompletterar på B-sidan. Så småningom började folk att associera "B-sida" med begreppet sekundär spår. Främjande av A-och B-sidor främst för att underlätta för radiostationer och recensenter, med målet att skivbolagen är fångsten av örat med en sida av skivan.

B-sidor kan vara varianter på låtarna på A-sidan, såsom akustiska versioner och remixer av en låt. En B-sida kan också vara en demo, en låt som inte är tematiskt relaterade till ett album eller en låt som var opolerade vid tiden för albumets release. Eftersom de flesta inspelningar är inte släppt på posterna i dag, B-sidorna är normalt ingår i den inre samband med en skiva eller säljs separat och som B-sidor för ett visst album.

Vissa artister och band har samlat och släppte alla sina B-sidor tillsammans, ger fans tillgång till sällsynta låtar tillsammans med en sammanhängande historia av bandets stil. B-sidor kan innehålla bonusmaterial som parodi låtar, covers på låtar av andra artister, och nyckfulla material som inte passade in i någon av konstnärens andra utsläpp. Vissa B-sidorna är utformade för att vara sällsynta, med ett begränsat antal produceras så att fans bifoga ett högt värde för bonusspår.

Några markanta B-sides har slungats till berömmelse. "Rain" med The Beatles, till exempel, var en B-sida när det släpptes tillsammans med "Don't Worry Baby" av Beach Boys och "I Will Survive" av Gloria Gaynor. Många av konstnärerna var förvånade över framgången med deras B-sånger sida, som var inklämt album som skrapbulle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.