Vad är det promenad?

promenad är en dans med amerikanskt ursprung, men nu mer populär i europeiska 50s rock och 40-talet klubbar swing. Dansen sker till långsam swing, rock eller rhythm and blues och populariserades mycket av 1957 hit "The Stroll," skriven av diamanterna.

Faktiskt, promenera går tillbaka för länge sedan att par foder i konflikt med varandra, medan paret överst danserna genom linjen. Sådana danser var en del av många av de europeiska danser gjort i 18th och 19th century. Man kan ofta se exempel på dessa typer av danser i period filmer. Den promenad som utformades av amerikanska dansare är ofta krediteras med först dök upp på 1950-talet visar American Bandstand . Tyder emellertid bevis någon variant av promenad fanns före denna tid.

Generellt par linje i konflikt med varandra, medan en enstaka par danser, stöttor eller vinrankorna genom linjen. Varje par får en chans att ha alla ögon på dem, så dansen är ofta en tid för att uttrycka individuella egenskaper. Detta är just syftet med promenad som görs i filmversionen av Grease . Liksom många referens, George Lucas ' American Graffiti som ett bra exempel på promenad. Ibland folk använder termen promenera hänvisa till linje danser såsom Electric Slide . Dessa danser är normalt all dansare rör sig unisont, i motsats till de bildade linje där individer kan ha en chans till promenad.

Mest vanligt är dock att promenera hänvisar till dansen som utformades på 1950-talet. Till början dansare att promenera är ett av de enklaste danser att lära sig, eftersom det är kort, och misstag i allmänhet tolereras. Det promenad också ger ett trevligt avbrott från den mer krävande fotarbete kräver snabbare musik. Eftersom man i första hand bara står, eller flytta från fot till fot och knäppa eller klappade, är den enda verkliga rörelse dansa strut i mitten av den stående dansare.

promenad också som ett sätt för dansare på femtiotalet att utföra en dans till långsam musik som inte krävde omfattar varandra. Så var det sannolikt populär för gymnasiet danser såsom den har decorum och hållas par från vilken skola administratörer kan ha anses olämpligt beteende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.