Vad är Tingsha?

Tingsha är cymbaler som används av folk i det tibetanska buddhistiska tro. Dessa cymbaler kan ringt som en del av ritualer och ceremonier, och de används också under bön och meditation. Många icke-buddhister uppskattar ljudet av tingsha, och dessa särskilda chimes används ibland för att rensa luften i ett rum eller att fokusera människors sinnen. Det distinkta ljudet av tingsha också visas för övrigt på många new age meditation och avslappning band. är dessa cymbaler alltid används parvis. De är tyngre än västra och Mellanöstern cymbaler, och de är förenade med en längd av läder eller kedja. Att spela tingsha slår någon en cymbal mot den andra, vilket ger en inträngande klingande ljud. När den inte används, är cymbaler vanligtvis förvaras i en skyddande påse eller fall för att undvika korrosion.

tibetanska buddister har gjort tingsha i århundraden, med hjälp av metall-legeringar med en stor mängd koppar för att skapa en långvarig klar tone. En bestående del av ett tingsha kanten är en av de mest utmärkande dragen i dessa cymbaler, tingsha kan ringa i flera minuter när de är av hög kvalitet och de är manipulerade väl. Ibland är tingsha belagda med metaller som silver, guld, koppar och skapa ett distinkt utseende och ton.

Många moderna tingsha görs av likgiltiga hantverkare eller massa produktionslinjer, och som ett resultat, de har en snarare sämre ljud. En hög kvalitet par tingsha är perfekt anpassade, där varje cymbal producerar exakt samma ljud när tingsha drabbas. De bör inte ljud dissonanta: målet är en klar, ren konstaterar med en lång, kvardröjande finish. Av denna anledning, många vill prova tingsha före köpet, och en del söka antika tingsha, som tenderar att vara bättre anpassad.

Tillsammans med många andra rituella från tibetansk buddhism, tingsha vädja till människor som inte är buddhist, utan bara intresserad av tibetansk konst, musik och kultur. Som ett resultat, är de ofta säljs i butiker som specialiserar sig på importerat etniska verk för personer som vill använda dem för meditation, bön, eller helt enkelt att skapa en önskad atmosfär. Vissa personer anser att eftersom tingsha är rituella föremål, skall de behandlas med respekt, även av människor som inte är av den buddistiska tron.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.