Vad är Timpani?

Timpani är stora, skålformad orkestrala trummor, även känd som pukor. Eftersom skål av pukor, som fungerar som resonator, är bildad av koppar och även människor som inte kan identifiera många orkesterinstrument, kan känna igen dessa, från den berömda texter, "Det fanns koppar botten timpani i häst plutoner, /Thundering , dånande, hela vägen "från låten" Sjuttiosex Tromboner "i Meredith Wilson musikaliska The Music Man .

Timpani är membranophones, instrument som producerar deras ljud genom vibrationer av membran som ofta faktiskt görs av hud och sträckte sig över en öppning. Första slagverksinstrument att bli standard i en symfoniorkester, pukor är ofta täckta med pergament, även plast skinn används också. Den PUKSLAGARE tunes den timpani med hjälp av tuning pedal att dra åt eller lossa vellum, ändra planen.

Trots endast två pukor hittades i allmänhet i orkestern under den klassiska perioden, är det numera standard att ha fyra eller till och med fem. De vanligaste storlekarna är 32-tum (81 cm. ), 28-tum (71-cm. , 25-tum (63,5-cm. ), Och 23-tums (58,5-cm. ), Och om det finns en femte, kommer det förmodligen att bli en 21-tums (51 cm. ) "Piccolo" tímpano. Om piccolo tímpano är befogat, men inte finns, är det vanligt att ersätta med en roto-Tom. Dessa trummor har överlappande intervall, och från lägsta till högsta vanligtvis ges som D2 till A2, F2 till C3, BB2 till F3, D3 till A3, och F3 till B3. Det finns två skolor trumma placering, med vissa timpanists placera största trumman till sin rätt och andra placera den till vänster om. är Timpani spelas med klubbor, och även om det är standard pukor mallets i hårt, medium och mjuka sorter, är det inte ovanligt att spela pukor med trumpinnar, filt mallets, kork eller flanell rubriken mallets, klubba skaft eller ens fingrar, som kallas con la mano. Timpani kan framkalla slaganfall, rullar, och både glissandos och rullar Glissando.

är Timpani används både ensemblespel och sedan Beethoven, för solon. En av de mest berömda pukor solon är öppnandet av Also Sprach Zarathustra av Richard Strauss, som används i Stanley Kubrick's film 2001: A Space Odyssey. George Frideric Handel uppmanar till sex timpani i Music for the Royal Fireworks , använder Ludwig van Beethoven dem i sina tre sista symfonier, och Elliot Carters Recitativ och improvisation för fyra pukor är för solo timpani. Famous timpanists har omfattat Louis Charbonneau, Vic Firth, Timothy K. Adams, Jr, Fred Hinger, Richard Miller, och Wolfgang Schuster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.