Vad är Siegfried?

Siegfried är den tredje opera i Der Ring des Nibelungen-The Ring Cycle , av tyske kompositören Richard Wagner. Det är en tre handling opera, skapad med Wagners eget libretto. När hela Ring Cycle utförs, är Siegfried arbetet med tanke på det andra hela dagen i prestanda, efter Das Rheingold-Det Rhinegold på engelska, och Die Walküre-valkyrjan på engelska.

Premiären av Siegfried ägde rum vid Bayreuth i Festspielhaus den 16 augusti 1876 i premiären av hela Ring Cycle, som utfördes den 13 augusti -17. Teatern hade grundats Wagners specifikationer, och detta var öppnandet prestanda. Ca 4000 besökare kom till staden för prestanda, inklusive många krönta huvuden i Europa och kompositörer som P'yotr Il'yich Tchaikovsky, Edvard Grieg, Franz Liszt, och Camille Saints-Sa? Ns.

Act Jag öppnar avslöja dvärgen Mime, som har tagit upp Siegfried sedan hans mor Sieglinde dog i barnsäng, och som låtsades vara hans far. Mime försöker skapa ett svärd från den trasiga bitar av svärd Siegfried far. Om detta vore möjligt, skulle Siegfried svinga svärdet för att döda draken Fafner och återta ringen för Mime. Den guden Wotan, förklädd till Vandraren, går in och begär gästfrihet. De spelar en gåta spel, och genom det, avslöjar Wanderer den som svärd formas av någon som har aldrig känt rädsla. Även Mime förlorar spelet, säger Wanderer att han måste betala sin förverkad till svärdet förfalskaren. Siegfried smider svärdet, medan Mime planerar att döda honom med det efter Siegfried har återhämtat ringen.

Akt II öppnar vid drakens grotta, där Siegfried knivdödade Fafner i hjärtat. När han dör, avslöjar Fafner Siegfried historia för honom. När en droppe av drakens blod kommer in i munnen, blir Siegfried kan förstå fågelsång, och han följer råd från Woodbird att ta en hjälm som kallas Tarnhelm, liksom ringen.

Som Siegfried går in i grottan för att hämta två punkter, Mime och hans bror Alberich visas på munnen och argumentera om ägandet av skatten. Den Woodbird varnar Siegfried av Mime, som erbjuder honom en drogad drink, men oavsiktligt ger bort sina avsikter. Siegfried dödar honom, eftersom Wanderer hade förutspått. Den Woodbird berättar Siegfried av en brud som väntar honom, och Siegfried följer fågeln i sökandet efter henne. I akt III, är Siegfried leds av Woodbird till en grotta där Vandraren väntar honom. Efter att ha hört Siegfried äventyr, försöker Wanderer att blockera hans väg att inse att det som följer skulle Siegfried hitta sin brud kommer att signalera slutet av gudarna. Siegfrieds svärd splittringar skaftet vandrarens spjut, som är den symboliska bryta Wotan auktoritet. The Wanderer försvinner.

Förbifart lågor når Siegfried den sovande Brünnhilde och känner fruktan för första gången. Han vet inte att hon är en valkyria och Wotan favorit dotter, som kommer att bli dödliga på just har vaknat. Han kysser henne, och hon vaknar, med därav känslomässiga förvirring för dem båda. Men så småningom, hävdar de varandra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.