Vad är Popping?

Popping, även känt som Electric Boogie, är en nyskapande stil av hip-hop och funk dancing. Poppers uppnå dansstil s ryckiga eller twitchy rörelser genom att kontinuerligt och rytmiskt spänna och sedan slappna muskler i armar och ben. Dessa idioter eller ryckningar kallas hits, fästingar och dyker. Dessa åtgärder ger dansen en robot eller cartoon-ish utseende. Popping kan kombineras med andra stilar av dans att göra unika och underhållande föreställningar, men skiljer sig från break-dancing, som dyker ofta förväxlas. p

Popping kan göras på många olika stilar och med många olika drag. Animation är en typ av popping som härmar stop motion karikatyrerna med sin ryckiga rörelser, skapa illusionen av att dansarna är på väg bildruta för bildruta. Boogaloo är en vätska teknik att dansarna använder för att skapa illusionen att deras kroppar inte har ben. Boppers isolera sina ryck och knaster i bröstet, medan Crazy Legs är en popping teknik som fokuserar på benen. Snabbspola framåt, kryssa och slow motion medför variationer i hastighet dans. Blinkande återskapar de visuella effekterna av ett blixtljus på dansaren. flytande rörelser skapa en illusion av att kroppen är gjord av flytande medan puppet är tänkt att imitera en marionett. Dessa är bara några av de otaliga stilar och rörelser som omfattar popping. Poppers kan kombinera ett antal olika stilar och rör sig när man dansar.

Popping in i mainstream på 1970-talet när dansgruppen Electric Boogaloos utfört en popping rutin på Soul Train. Även om den exakta ursprung popping är svårt att avgöra, några spår av dans från 1960-talet Oakland, Kalifornien, där det påstås ha inspirerats av den populära roboten tecken på Lost in Space . Miming kan också ha påverkat popping. Kända och inflytelserika poppers omfatta Don Campbell, som år 1969 lade ut albumet Gör Campbellock . Campbell blev känd för att kombinera popping med komiska uttryck och kostymer. I början av 1970, monterade Campbell en dans besättning som dansare och senare Singer ( "Hey Mickey!") Toni Basil hjälpte få bokas på Saturday Night Live . Idag respekterade poppers omfatta gatan dansare Steffan "Mr Wiggles "Clemente och Timothy" Popin "Pete" Solomon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.